Find den perfekte bofælle

24. jul 2018

Overvejelser, når du skal finde den perfekte bofælle

Har du et værelse til overs? Vil du gerne dele lejligheden, så du ikke står alene med huslejen? Har du lyst til selskab? Der er mange gode grunde til at finde en eller flere roommates, som du kan dele din bolig med.

Det er sjældent et problem at finde en bofælle, da efterspørgslen på husly er stor. Du kan derfor tillade dig at være en smule kritisk, når du skal finde den eller de helt rigtige boligsøgende. Det vigtigste og første skridt imod at finde en perfekt roomie er derfor at gøre op med dig selv, hvad du ønsker af personen eller personerne. Husk, som hovedregel bør du kun finde en roommate, hvis din lejlighed er delevenlig. Det kan være en dårlig oplevelse for alle parter, hvis pladsen er trang, eller hvis indretningen og værelsesfordelingen er uhensigtsmæssig

 

“Godmorgen, roomie!”

Der er mange fordele ved at være flere i boligen. Udover den åbenlyse økonomiske fordel ved at være flere om at betale toiletpapir, risengrød, stueplanter og meget andet, er en roomie en stor social gevinst. I bestemmer naturligvis selv, hvor meget I ønsker at være en del af hinandens hverdag, men ofte og ganske naturligt bliver roomies også venner.

 

Overvej dine ønsker og muligheder

For nogle, der flytter hjemmefra første gang, er det naturligt at flytte sammen med en ven eller veninde, der også skal flytte. Det kan der være mange fordele ved, hvis I kan “finde ud af” at bo sammen. Flytter du sammen med en ven, er det altid en god idé at snakke om jeres forventninger, da der kan være stor forskel på at være venner og bofæller.

Har du lyst til at møde og bo med nye mennesker, så kan det være en særdeles spændende og god oplevelse at starte sin roomie-søgning helt åbent. Det er dog altid en god idé at overveje, hvorvidt du har ønsker til den person, som du skal bo med. Er du studerende, kan det eksempelvis give et fedt miljø i boligen, hvis din roomie også læser. Muligvis er du klar på at finde en udenlandsk studerende, som du kan udveklse sprog, kultur og meget andet med.

 

Sådan finder du

Der er mange måder at finde en god roomie på. Efterhånden ser man flere og flere Facebook-opslag, hvor boligsøgende forsøger at komme i kontakt med en udlejer. Det er en nem måde at finde en bekendt af en ven. Har du en kammerat, der siger god for en af sine bekendte, har du altså en ret simpel måde at finde en god roommate. Du slipper dog ikke for at lave et interview, så du ved, at I også kan fungere sammen som roomies.

Du har også mulighed for at benytte www.findroommate.dk. Det er en platform, hvor du både kan søge en bolig samt slå ledige værelser og lignende op. Det går ofte rigtig hurtigt, og du har mulighed for at vurdere profilerne på dine potentielle roommates. Finder du en relevant person, kan I herefter arrangere et møde.

Er du nysgerrig på udenlandsk kultur, eller har du blot brug for en roomie i en kortere periode, kan du med fordel finde en udenlandsk bofælle. Mange af de udenlandske boligsøgende er studerende, der skal læse et semester eller to i Danmark. Det er ikke blot særdeles behjælpeligt for den udenlandske studerende, men du kan også få meget ud af det selv. I kan nemlig lære hinanden meget om blandt andet kultur, mad og sprog. Vil du gerne finde en udenlandsk roomie, kan du også bruge platformen ww.findroommate.dk.

 

Arranger et uformelt møde med interview

Det er muligvis overflødigt at inkludere - men, du bør altid arrangere et møde med din potentielle roomie som det første. Her er det en god idé at undersøge, hvorvidt jeres forventninger til at bo sammen stemmer overens. Det gør du nemmest ved at udføre et uformelt interview, hvor du kan lære mere om personen. Kan han eller hun eksempelvis ikke leve uden at spille elektro-harpe til klokken 03.00 hver nat, skal du muligvis lede efter andre alternativer.