Et flot trægulv er sjældent

27. jun 2017

Har du fundet studieboligen med det perfekte sammenspil mellem gulv og rum? Så er du en af de heldige. Det rigtige gulv kan give hele lejligheden et løft. Det er for de færreste studerende imidlertid et aspekt, der kan tillades at fokuseres så meget på. Pga. det store pres for at få en studiebolig inden semesterstart består tjeklisten for de fleste lejlighedsjægere af, om der er bad, køkken og om lejligheden ligger forholdsvist centralt. Er du alligevel en af de heldige, der også har fået det flotte trægulv med i pakken, er det din opgave også at holde det.

Et flot gulv er kun flot så længe det bliver holdt, og trægulve behøver lidt mere vedligeholdelse end laminatgulve, etc..

 

Kend dit gulv

Det første du som ejer af et flot trægulv skal gøre, er at sætte dig ind i, hvilket type trægulv, du har. Er gulvet lyst, kan træet være Ask, Ahorn, Birke eller Bøge. Er gulvet imidlertid mørkt, ville nogle gode bud være, at det er Merbau-, Kirsebær-, Wenge- eller Valnødtræ. Efter at have lært, hvilket træ, du har, skal du sætte dig ind i, hvordan det er blevet behandlet. De fire typiske behandlinger til trægulve er:

  1. Lakering
  2. Oliering
  3. Sæbebehandling
  4. Ludbehandling

Har du fundet ud af alt dette, er du klar til at vedligeholde gulvet korrekt.

 

Sådan behandler du dit gulv

Ved at behandle og vedligeholde trægulvet, kan du holde det pænt i mange år og have glæde af det. Det er hovedsageligt overfladebehandlingen, der afgør hvor besværligt gulvet er at holde. Et lakeret gulv er meget nemt at holde og skal kun genlakeres, hvis lakken er ved at krakelere. Brug lakpleje og forlæng levetiden med år. Et olieret gulv skal have 1-3 olieringer om året for at holde sig flot. Et sæbebehandlet og ludbehandlet gulv skal jævnligt genbehandles for at holde sig flot.

 

Et par råd med på vejen

  • Anvend filtdupper under møbler.
  • Fej eller støvsug trægulvet i det daglig – med børstemunden
  • Brug de rengøringsmidler, producenten anbefaler
  • Brug aldrig stærke rense- og plejemidler
  • Enkelte pletter kan fjernes med en opvredet klud

 

Få hjælp af eksperten

Det kan godt være svært og tage lang tid selv at stå for behandlingen af trægulvet. Har du ikke tid eller evner til det, kan du få hjælp af en professionel. Virksomheden Go Gulvsslibning er et bud på en virksomhed, der altid er en garant for et flot resultat til en meget fornuftig pris. De laver alle behandlinger nævnt i denne artikel.