Sådan søger du legater

22. jun 2018

Legatsøgning for studerende

Studietiden er for mange en rigtig betydningsfuld og positiv tid, og nogle af grundene hertil er det sociale, personlig og faglig udvikling samt unikke oplevelser. Mange vælger at føje et udlandsophold til ligningen for at opleve en ny del af verden, få lov til at studere på et andet sprog samt selvfølgelig møde en masse nye mennesker. I mange tilfælde er studier i udlandet synonym med legatsøgning, og for de uindviede kan den proces virke ganske uoverskuelig. Derfor har vi her samlet information og gode råd til, hvordan du griber selve legatsøgningen an, og hvordan du kommer bedst i mål.

 

Først og fremmest

Som studerende i Danmark er du helt generelt ret godt stillet, når det kommer til legatsøgning. Der er mange at søge, og tager du det seriøst og lægger nogle kræfter i arbejdet, er der større chance for, at din ansøgning går igennem, og så er det alt besværet værd. Det kan godt betale sig at gå i gang med at tænke over din ansøgning, allerede inden du sætter dig til tasterne. Hvordan vil du besvare spørgsmål som, hvorfor søger du? Hvad er dine mål for og tanker om studieopholdet? Hvorfor skal de i sidste ende vælge dig? Kan du besvare dem, er du allerede godt på vej.

 

Kom godt i gang med legatsøgningen

Al begyndelse er svær, blev der sagt engang, og det gælder i høj grad her. Følger du de følgende råd, er du dog ét skridt nærmere en rigtig god start på din ansøgningsproces.

 

Lav en plan

Et rigtig godt råd er at lave en plan på en måde, som passer til dig. Opret et Excel-ark, find en notesbog eller noget helt tredje – det vigtige er, at du samler dine oplysninger ét sted. Forsøg at lave en realistisk plan over, hvor mange legater du vil søge, hvilke du vil søge, og hvornår du vil gøre det

 

Fokus på formalia

Dertil kommer det vigtige fokus på formalia, for det ér vigtigt. Vær meget opmærksom på at få skrevet deadlines ned, hent eventuelle ansøgningsskemaer med det samme og find ud af hvilke bilag der skal sendes med. På den måde undgår du at misse muligheden for at få legatet på baggrund af irriterende fodfejl.

 

Research, research, research

Som studerende ved man godt, at man kommer rigtig langt med god research, og det gælder bestemt også, når man søger legater. Sæt dig godt ind i de forskellige legater du søger – på den måde har du også bedre mulighed for at få din ansøgning målrettet bedst muligt, hvilket i sidste ende øger din mulighed for at få legatet.

 

Google er altid din ven

Der er rigtig, rigtig mange legater at søge og rigtig mange veje at gå, og nogle gange er en ganske enkel googlesøgning dit bedste våben. Prøv forskellige kombinationer af søgeord og tænk kreativt – på den måde kommer du så langt som muligt. Er du i tvivl om noget, så ræk ud efter hjælp. Det ville være ærgerligt, hvis man opgav muligheden for at komme udenlands, fordi man ikke kan overskue ansøgningsprocessen. Bliv ved, hold ud – der venter gode oplevelser forude!