Gavebudget på SU

06. apr 2018

Når man er på SU, er det svært at finde penge til at købe gaver. De fleste kender det, når man sidder derhjemme med en dårlig smag i munden, enten fordi man ikke har råd til den gave, man gerne ville give, eller fordi man er nødt til at spise havregryn med vand resten af måneden. Vi har samlet tre af de bedste råd til dig, der ikke har lyst til at ødelægge økonomien fuldstændigt på grund af julegaver eller fødselsdagsgaver.

 

Der bliver ikke sparet på noget

Noget tyder på, at der ikke bliver sparet op noget, når danskerne køber gaver. Det kan derfor hurtigt virke som om, man køber for billige gaver, hvis man skal nøjes med der, der er tilovers på studenterkontoen. Alene i 2015 blev der købt julegaver for hele 8,6 milliarder kroner. Hvis du ikke planlægger at give gaver for tusindvis af kroner, er her en række gode råd, der kan hjælpe dig på vej.

 

1: Start tidligt med at spare op

Hvis du vil have gode odds for at have råd til gaver til hele familien, kan du med fordel starte tidligt med at spare op. Det er ikke nødvendigt at lægge en hel plovmand til siden om måneden, men hvis du har mulighed for at lægge et par hundrede kroner af om måneden, er du allerede langt.

 

2: Tag dig tid til at lægge et budget

Hvis du vil være helt sikker på, at du har styr på, hvor meget du bruger på julegaver eller fødselsdagsgaver, er det en god ide at lægge et budget. Budgettet hjælper dig med at gøre gaveindkøbene mere overskuelige, da du har en prismæssig begrænsning i gavevalg. Begrænsninger er normalt et kneb man bruger i innovationsprocesser, hvor man har fundet ud af, at kreativitet trives bedst under afgrænsede forhold. Udnyt dette til at tænke ind i boksen så at sige, og på den måde finde de bedste gaver samtidig med, at du passer på din økonomi.

 

3: Sammenlign priser

Når gavesæsonen er ved at nærme sig, er det en god ide at begynde at tjekke tilbudsaviser. Kan du finde en gave til under det, du har budgetteret med, har du mere råderum andetsteds, og der er ofte gode rabatter at hente. Hvis du ikke er indstillet på at kigge samtlige tilbudsaviser igennem for en fødselsdagsgave, findes der en række forskellige hjemmesider, såsom Pricerunner, der samler de forskellige tilbud på en enkelt side. Webshops følger ofte også fysiske butikkers rabatter, hvilket giver dig mulighed for at handle ind på nettet i perioder med store prisnedsættelser såsom, når der er Black Friday eller januarudsalg.