Perfekte udendørs spots

20. maj 2017

At bo i en storby betyder ikke, at det er slut med udendørslivet. Tværtimod er der i København masser af hyggelige udendørs arealer, som du med fordel kan udnytte. Det gælder bare om at kende de rigtige steder – vi har samlet et overblik til dig her.

  1. Islands Brygge

Havnebadet på Islands Brygge tiltrækker vandglade københavnere som fluer på klisterpapir om sommeren, og det er der en årsag til – her er der plads til både børnefamilier, motionssvømmere og strandløver, som hopper i vandet med udsigt til byens tårne og bygninger. Der er udspringstårne på en, tre og fem meter, og på den store plæne foran badeanlægget er der god plads til både picnic og boldspil.

 

  1. Operaen

Vi er lidt kede af at dele dette spot, for vi kan godt lide at holde det for os selv, men vi synes alligevel, det er så godt, at du ikke skal snydes for det. Den store græsplæne foran Operahuset på den anden side af kanalen er et ret overset spot, hvor der er masser af plads til at brede sig uden at blive forstyrret af for mange mennesker. Nogle hopper i kanalen, men vandet bliver ikke tjekket af kommunen, og der er heller ikke livreddere, så det er på eget ansvar. Man kan til gengæld ikke nok af den flotte udsigt til Nyhavn og Skuespilhuset på den anden side af kanalen.

 

  1. Det Kongelige Biblioteks Have

Parken var en af Københavns mest hemmelige og oversete oaser, men det blev desværre spoleret under Pokémon-bølgen i sommeren 2016. Lige præcis i denne have var der nemlig åbenbart særligt mange gode Pokémons, og det tiltrak et væld af børn. Men nu da hypen er ved at have lagt sig, er parken tilbage til sit fredelige udgangspunkt. Det er et perfekt sted til en date med de mange blomstrende bede og store, skyggefulde træer. Og så er der de historiske omgivelser, der næsten kan tage vejret fra en – haven fungerede som havn i middelalderen og blev brugt som krigshavn (Tøjhushavnen) af Christian den fjerde. Søren Kierkegaard fik sit hjerte knust her, og i havens fire hjørner er søjlebaser fra det gamle Christiansborg brugt som blomsteropsatser.

 

  1. Ørstedsparken

Sol dig på Københavns gamle voldgrave! Parken mellem Nørreport og Vesterport i Indre By er i mere end 100 år blevet kaldt for ”bøssernes park”, hvor mænd har mødtes - særligt dengang, hvor det at være homoseksuel ikke var så acceptabelt. Men i disse digitale tider er der vist mere tale om et rygte end et faktum. Parken er utroligt idyllisk med snoede stier langs søen i midten og resten af de gamle volde, som i dag er velplejede, små skråninger, og den er et skønt alternativ til den lidt overfyldte Kongens Have, og så er parken for alle tynd som tyk, høj som lav, uanset kultur, seksuel overbevisning eller køn

 

  1. Papirøen

Copenhagen Street Food på Papirøen har siden dets åbning i sommeren 2014 været et favoritspot, hvor vi har tilbragt mange solrige dage. Og med Inderhavnsbroen er det blevet endnu lettere at cykle over til de nedlagte industrihaller. Madmarkedet lukker dog i slutningen af 2017, da der i stedet skal bygges på grunden – men borgmesteren lover, at der kommer andre tilbud, og at det stadig bliver et sted, hvor københavnerne kan bruge deres fritid. Det håber vi på, for med den flotte udsigt over kanalerne er det af vores absolutte yndlingssteder i byen.