Fokuser på studiet og lad kloakmesteren rense dit afløb

22. feb 2021

Er du lige flyttet hjemmefra i forbindelse med studiestart? Hvis dette er tilfældet for dig, har du uden tvivl nok om ørene i denne tid, og det sidste du har brug for, er derfor et stoppet afløb.

Der kan være flere årsager til, at afløbet i boligen stopper, typisk findes disse i form af gamle madrester i afløbet eller større genstande såsom bleer, vatpinde og andet.

Hvordan forebygger du imod stoppede afløbsrør?

Hvis du ønsker at forebygge imod stoppede afløbsrør, er det afgørende, at du jævnligt renser dem. Gamle afløbsrør stopper over tiden til, da organisk materiale og andet danner slam, der sætter sig på indersiden af røret. Især køkkenvasken er ofte meget udsat pga. gamle madrester, og det er afgørende, at din vask har en god si, der kan stoppe så mange madrester som muligt.

Også afløbet på badeværelset er meget udsat pga. gamle sæberester og hår, der kan danne en stoppende masse for vandet.

Et effektivt trick, der kan hjælpe dig i forbindelse med at forebygge et stoppet afløb i hånd- og køkkenvask, er at hælde 1 kedel kogende vand eller 2 i vasken ugentlig.

Hvis der forekommer en lugt fra gulvafløbet på badeværelset, er det typisk pga., at det trænger til at blive skyllet godt igennem på trods af, at vandet efter vores bade løber igennem. Dette hænger sammen med, at de bade, at mange tager i dag, ikke er særligt lange, hvorfor dette godt kan være nødvendigt.

Hvad skal du gøre, hvis afløbet alligevel er tilstoppet?

Hvis uheldet er ude, og dit afløb alligevel er stoppet til, er det bedste redskab, du kan få fingrene i svupperen. Den skal du bruge således, at du fylder vasken halvt op med vand samt lukker for overløbsventilen ved brug af bred pakketape eller en fugtig klud. Derefter skal du pumpe hårdt op og ned et antal gange og skylle efter.

Kontakt den lokale kloakmester

Er dit afløb stadig stoppet, efter du har renset afløbet ved at følge ovenstående råd, kan du kontakte en kloakmester, der kan være behjælpelig med at undersøge problemet. Hvis der er problemer med boligens eller det offentliges kloaksystem, kan du ikke selv gøre noget ved problemet.