Tips til bedre eksamen

22. okt 2020

Stresscoaching kan hjælpe med eksamen

Mange ting i livet kan udløse stress. Én af dem er eksaminer. Symptomer på stress er bekymringer, dårlig søvn, manglende appetit, irritabilitet, nedsat humør, hovedpine og ondt i maven. Eksamensperioder kan være ekstra stressende for mennesker, som lider af eksamensangst. At skulle læse op til og præstere ved en eksamen kan for mange være forbundet med angst. Enten på grund tidligere dårlige erfaringer, eller fordi eksaminer er situationer, hvor der ligger et stort pres i form af egne og andre menneskers forventninger. Men eksaminer og eksamensperioder er en stor del af det at studere, hvorfor det er en god idé at få nogle værktøjer til at håndtere eksamensoplæsning og eksaminer bedre. Eksaminer behøver nemlig ikke at være forbundet med perioder med dårlig søvn, dårligt humør og fysiske gener i kroppen.

 

Gode råd til at håndtere eksamen

Der er flere måder, hvorpå du kan få en bedre oplevelse med eksaminer og reducere angst og stress i eksamensperioder. Først og fremmest er det en god idé at afstemme dine egne forventninger til den forestående eksamen. Er det en eksamen, som blot skal bestås, eller er det en eksamen, hvor det er særligt vigtigt, at du klarer dig godt? Dernæst er det en god idé at få helt styr på rammerne for den kommende eksamen: hvad skal du helt præcist kunne ved eksamen, og hvordan er eksamensformen? Det er også en god idé at skabe struktur og overblik i eksamensperioden. Du kan f.eks. bruge en kalender til at lave en plan for, hvad og hvor meget du skal nå de forskellige dage, og hvornår du skal holde pauser. Lige så vigtigt det er at læse op til eksamen, lige så vigtigt er det at huske at holde pauser.

 

Få hjælp til at håndtere eksamensangst og eksamensstress

Hvis din eksamensangst og eksamensstress er meget slem, og du har svært ved at håndtere angsten og stressen på egen hånd, er der hjælp at hente. Du kan f.eks. opsøge en stresscoach, som kan hjælpe dig med at reducere eksamensstressen. Du kan både opsøge en stresscoach forud for eksaminer, under eksamensperioden og efter at have oplevet stress i forbindelse med eks