Kulturliv på budget

19. maj 2017

Man kan ikke være studerende i København uden samtidig at omfavne det rige kulturliv, som findes i hovedstaden. ”Men jeg har jo ingen penge,” tænker du sikkert. Men det udelukker absolut ingen ting. Vi guider her til de bedste kulturelle spots, så du kan blive en ægte kulturaficionado, selvom du har minus på kontoen.

  1. Skæve film i Cinemateket

Cinemateket ved Kongens Have er et paradis for filmelskere. Her viser de skæve film, som ellers ikke normalt finder vej til det store lærred i mainstream-biograferne, og genvisninger af gamle klassikere som for eksempel Casablanca. Derudover afholder de forskellige temaer som for eksempel uger kun med musikfilm, russiske film eller somaliske film. Som medlem får du rabat i Cinemateket og programmet leveret til din hoveddør, og det koster kun 165 kroner for studerende.

 

  1. Halvnøgne mennesker af sten på Glyptoteket

Synes du ikke statuer og hoveder af sten lyder særligt spændende? Så har du aldrig været på Glyptoteket. Den enorme og prangende museumsbygning i hjertet af København fra 1897 er mindst lige så imponerende uden på som indeni, der er rigt udsmykket med bemalede lofter, relieffriser langs væggene, mosaikgulve og marmorsøjler. Selvom middelalderlige statuer måske lyder lidt tørt, er det ikke tilfældet. Glyptoteket er med sin storslåede arkitektur og indretning en fantastisk oase i byen, og caféen i deres store vinterhave er virkelig et besøg værd. Pssst – om tirsdagen er der helt fri adgang.

 

  1. Ta’ i teateret!

København bugner af små og store teatre og skuespilhuse, og teaterscenen er levende og fortryllende. Det skal du selvfølgelig opleve, når du flytter til byen. Heldigvis er der rigtig mange teatre, der tilbyder studierabat. Det gælder både det helt store, som Det Kongelige Teater ved Kongens Nytorv, samt de mindre og mere skæve som Republique på Nørrebro og Nørrebro Teater. På siden Teaterbilletter.dk kan du få rabat, hvis du tager i teateret med mange af dine venner. Hvis du kan samle otte venner, kan I få rabat på 15 – 20 kroner per billet. På Billetbillets hjemmeside kan du være heldig at finde billige billetter til forestillinger samme aften, som ikke er blevet solgt. Det kan også betale sig at holde øje med de forskellige teatres Facebook-side, som nogle gange udbyder billige billetter til forestillinger samme aften.

 

  1. Klassisk musik hver onsdag

Hver onsdag ved fyraftenstid kan du nyde et musikalsk frikvarter, når de studerende ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium viser hvor dygtige, de er. Koncerterne er klassiske og fremføres af talentfulde af de talentfulde musikstuderende, og musikprogrammet sammensættes af et udvalg ved konservatoriet. De er ganske gratis og finder sted i forskellige kirker og koncertsale i hele hovedstaden. Det er Visit Copenhagen, der arrangerer onsdagskoncerterne, og du kan holde øje med programmet på visitcopenhagen.dk.

 

  1. Kunst og promiller

Findes der noget bedre end kunst? Ja, det skulle da lige være gratis kunst kombineret med musik og drinks. Det kan få på Statens Museum for Kunst hver fredag til deres arrangement kaldet SMK Fridays, hvor du kan opleve kunst, art talks, musik, film og performance i bedste fredagsbar-stil og uformelle omgivelser. Slap af med en drink og os rundt i det prægtige museum efter lukketid syv fredage om året fra klokken 16-22. Bliv klogere på smk.dk.