Studierabat på akupunktur

12. okt 2021

Studierabat alle vegne

Som studerende har du nok allerede opdaget den store glæde ved studierabat i tøjforretninger, på caféer eller måske endda i teatret. Mange virksomheder tilbyder studierabat, men det er dog ikke alle, som skilter med det, så spørg gerne – måske er der penge at spare. Men er der penge at spare, når det kommer til sundhedsydelser som akupunktur?

 

Så meget kan du få i tilskud til akupunktur

Du kan modtage tilskud til akupunkturbehandlinger fra Sygeforsikring Danmark eller få den dækket helt eller delvist via diverse sundhedsforsikringer. Egenbetaling for akupunkturbehandlinger afhænger af den enkelte behandler, men priserne for 1-1,5 times behandling koster normalt mellem 450-650 kroner.

Du kan få op til 115 kroner i tilskud på nåleakupunktur (maksimalt 715 kroner pr. år) hos en privat behandler, hvis du er medlem af Sygeforsikring Danmark i gruppe 1,2 og 5.

Du kan også få tilskud til akupunktur, der udføres af en alment praktiserende læge eller speciallæge i almen medicin – dog maksimalt 79 kroner i alle grupper.

 

Det med småt

Du kan kun få tilskud til akupunkturbehandlinger med Sygeforsikring Danmark, såfremt behandlingen sker på baggrund af en lægeligt stillet diagnose. Derudover skal behandleren været Registreret Alternativ Behandler (RAB). Dette er en garanti for, at behandleren har den nødvendige uddannelse og har bestået eksamen som akupunktør.

 

Studierabat på akupunktur

Har du ikke en sundhedsforsikring, som dækker akupunktur, kan du med fordel undersøge, om der er en klinik i nærheden, som tilbyder studierabat. Som udgangspunkt kan du ikke forvente, at alle klinikker tilbyder studierabat – det er ikke en ret, du har. Dog er der flere klinikker i hele Danmark, som tilbyder studierabat på akupunkturbehandlinger. Du kan med fordel søge på ”akupunktur + studierabat + dit nærområde (fx Aarhus)” og se, hvad der dukker op.