Suppler SU'en med et studiejob

12. okt 2021

Mangler du et supplerende studiejob? Bliv ufaglært vikar

Ikke alle videregående uddannelse har relevante studiejobs tilgængelig. Det kan både skyldes uddannelsens direkte anvendelighed, og om der er muligheder rent geografisk tæt på dig. Dog er det ikke mindst lige så relevant for din kommende arbejdsgiver, at du har erfaring af mange arter – kompetencer og evnerne til at kommunikere, strukturere og planlægge er anvendelige i mange sammenhænge, og derfor er det anbefalet at få en vis form for erhvervserfaring. Du kan få erhvervserfaring med et studiejob som ufaglært vikar.

 

Hvad kræver det at blive ufaglært vikar?

Som ufaglært vikar kræver det, at du er meget omstillingsparat. Det er ikke altid de samme tidspunkter, at der er behov for vikar, og til tider kan timerne være lidt skæve. Derfor kræver det, at du er god til at strukturere din tid og være fleksibel nok til at ændre din planer, hvis der pludselig er behov for dig. Desuden er en ansættelse som ufaglært vikar også med forventning om en let omskiftelig position: Mange virksomheder henvender sig til vikarbureauer, fordi der er behov for ekstra arbejdere i bestemte perioder. Så har du gåpåmod og er meget udadvendt, kan du få mange tilbud, da tilfredse virksomheder gerne vil henvende sig med en direkte efterspørgsel for dine evner.

 

Balancering af en omskiftelig hverdag

Tilværelsen som ufaglært vikar har mange ligheder med livet som studerende: Begge er turbulente tilværelser, hvor friheden er flygtig, og der er mange fart i fødderne. Hvis du kan klare den daglige tilværelse med balancering af venner, studier, fornøjelser og arbejde, har du overblikket til også at varetage et job som ufaglært vikar. Selvfølgelig vil det kræve lidt mere i begyndelsen, da der kan gå noget tid, før du får en fast stilling. Til gengæld har du friheden til altid at sige ja eller takke nej til opgaver afhængig af om de passer ind i dit skema. Du kan derfor fylde den sidste tid ud og tjene penge samtidig, hvis du har et overskud at timer.