VVS-opgaver, du selv kan fikse

22. jun 2020

Dette indlæg er sponsoreret. 

De fleste har nok oplevet en gang eller to – et stoppet afløb. Det er aldrig rart, og det kan føles mest fornuftigt at ringe til en VVS’er, der kan komme og fikse problemet med kloakservice. Men ofte kan du faktisk klare meget mere selv, end du lige tror. Ved at gøre det selv, sparer du samtidig de penge, det ville have kostet at få en VVS’er ud for at hjælpe. Her får du nogle gode råd til, hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude, og du står med en VVS-opgave, der skal løses med det samme.

 

Det kan du selv gøre

Visse VVS-opgaver kan du selv lave. Står du for eksempel med et stoppet afløb og er i tvivl om, hvad du skal gøre for at fikse det, hvad enten det er i bruseren, håndvasken eller toilettet? Med hjælp fra de følgende trin, er der en god chance, for at du kan lave det selv.

  • Hæld først 1-2 liter kogende vand i afløbet, hvis det stadig kan løbe lidt igennem. Du kan eventuelt tilføje opvaskemiddel.
  • Rens afløbet enten med en flaskerenser eller ved at tage risten op, hvis det er i gulvafløbet, og rens den for hår og sæberester.
  • Undgå så vidt muligt at bruge hårde midler. Disse kan nemlig ødelægge rørene mere, end de gavner.
  • Rens vandlåsen for hår og andet, der blokerer for vandets gennemstrømning.

Hvis dit afløb stadig er stoppet efter at have fulgt ovenstående trin, er det tid til at kontakte en autoriseret VVS’er, der kan hjælpe.

 

Vedligehold dine afløb

Foruden at rense afløbet, når uheldet er ude, er det vigtigt at vedligeholde dine afløb. Dette gør du ved at hælde 1-2 liter kogende vand igennem dem en gang om ugen. Tænk desuden over, hvad du skyller ud i dine afløb, så de ikke stopper så nemt. Ofte er mad, flydende fedt, hår og kaffegrums de ting, der skaber de største problemer for dine afløb. Med god vedligeholdelse og forebyggelse kan du som studerende slippe for en dyr VVS-regning i fremtiden. Så kan du bruge din SU på sjovere ting!

 

Tid til professionel hjælp

Når du har sørget for at vedligeholde dine afløb og samtidig fulgt de trin, der står ovenover, men afløbet stadig stopper til, er der kun én ting at gøre: Kontakt en professionel VVS’er med kloakservice så du ikke skal bekymre dig om afløbene længere. Ofte kan de i første omgang give dig nogle gode råd, hvis du forklarer dem om din situation. Og i sidste ende kan de komme ud og hjælpe dig med fikse det hele.