Flyt hjemmefra med god økonomi

08. aug 2018

Spar op i god tid og undgå at gå bankerot ved flytning

At skulle bo ude hænger sammen med mange daglige, ugentlige og månedlige omkostninger, og det kan derfor være en god idé at have en rimelig opsparing i baghånden, når man for første gang flytter hjemmefra. Nedenfor er præsenteret 4 gode måder på, hvordan du kan spare penge op til din første flytning.

 

#1 Ønsk dig penge i gave

Fødselsdagsgave, julegave, indflyttergave, studentergave osv.. Som ung i Danmark er det naturligt, at vi modtager et hav af gaver gennem vores barndom og teenageår, og hvis du ønsker at spare sammen til din første flytning, kan du med fordel ønske dig penge, som kan sættes ind på en separat konto, eller som kan gemmes til de udgifter, som følger med flytning. Du kan starte med at ønske dig penge i god tid og på den måde nå at spare rimelig mange penge op.

 

#2 Få et fritidsjob i god tid

Går du med en drøm om at skulle flytte hjemmefra snart, kan du med fordel overveje at anskaffe dig et fritidsjob. Et fritidsjob vil give dig muligheden for at spare hele eller dele af din løn op, som så kan bruges, når du skal flytte. Et fritidsjob kan som regel tilpasses den enkelte i forhold til antal timer osv., men kan du ikke finde et job, som passer til dig, kan du altid tilbyde at lave pligter hjemme og få en skilling hver gang, du laver noget.

 

#3 Gå på tilbudsjagt og samle møbler i god tid

Udover at spare direkte penge op, kan det være en idé løbende at samle møbler og tilbehør, som du skal bruge, når du skal flytte hjemmefra. Ved at gå på tilbudsjagt i god tid og købe f.eks. reoler, stole eller en seng, vil du i den periode, hvor du skal flytte, kunne spare nogle udgifter, og det må om ikke andet give samme resultat, som hvis du havde sparet penge op – du vil stå med en bedre økonomi, når du er flyttet.

 

#4 Lav et budget

Hvis du ønsker at finde en metode, hvorpå du kan blive bedre til at spare penge op på baggrund af dine nuværende indtægter, kan det være en god idé at opstille et budget. Du kan f.eks. skrive i budgettet, at af en løn på 1000 kr., må 200 kr. bruges og 800 kr. skal spares op. På den måde skabes et større overblik over din økonomi, og du kan selv se, hvis du bruger for meget i forhold til, hvor meget du gerne vil spare op.

 

1,2,3 flyt!

Det er for mange en realitet, at økonomien holder dem tilbage, når det gælder om at flytte hjemmefra, og en opsparing kan derfor være en nødvendighed for at få økonomi, studie og bolig til at hænge sammen. Begynd i god tid og flyt, når det passer dig!