Derfor går du for lidt på bibliotek

11. maj 2018

Hvor tit giver du din bibliotekar et visit? Hvis du kan lide litteratur, er der gode grunde til at gøre det. Altså ikke så meget for bibliotekarens skyld, men fordi der både er penge at spare og gode oplevelser at indkassere.

 

Flere gode grunde til at gå på biblioteket

Er du studerende, er du måske allerede verdensmester i at spare penge. Men holder du dit forbrug på bøger på så lavt et niveau, du kan? At gå på biblioteket er én måde at spare penge på dine studiebøger på, og måske kan vi alle sammen godt komme til at glemme den mulighed engang i mellem. Det kan måske være en idé at gøre det til en vane altid at tjekke, om en bestemt bog er tilgængelig på biblioteket, inden du finder dankortet frem i en butik eller på nettet.

 

Biblioteker er et stort oplevelsesmekka!

Men ikke blot kan biblioteket spare dig penge. Et bibliotek kan også være en platform for at udvide dit sociale netværk eller få oplevelser indenfor både litteratur, kultur og andre områder. For at tage et eksempel, har man i Aarhus stedet Dokk1, som rummer et stort og interessant bibliotek, hvor der ikke bare er fyldt godt op med opgaver, men også er mange spændende events.

På Dokk1 afholdes eksempelvis åbne og gratis skriveværksteder, hvor bibliotekets litteraturformidler står for at hjælpe de fremmødte med at få skrevet noget oftere (for nogle er det nemmere at ”få det gjort”, når de kan gøre det sammen med andre), samt at forbedre deres evner til at skrive både digte, noveller og skønlitteratur generelt. Her er også både mulighed for at møde andre ligesindede, og alle kan deltage, selv hvis det eneste man nogensinde har skrevet er indkøbssedlen til Netto.

På både Dokk1 samt flere andre af landets biblioteker, er der i øvrigt også mange andre slags events, som ikke er relaterede til bøger og den slags. Eksempelvis afholdes der arrangementer for fædre, hvor de kan tage deres småbørn med, og så lære andre fædre at kende eller blot udveksle erfaringer omkring faderskab og alle de ting, der kan følge med, når man er blevet far.

 

Et hyggeligt sted til gruppearbejde

Biblioteker er derudover gode steder til studerende, som kan aftale at mødes der og arbejde på fælles projekter, eller at hjælpe hinanden med at forberede sig på individuelle eksaminer. På flere biblioteker kan man booke et grupperum, og derudover er der mulighed for at sidde i et åbent rum, hvor man kan få glæde af et miljø der er både dynamisk og hyggeligt på samme tid.

Som en sidste ting, der er værd at nævne, så byder biblioteker også på mange andre medier end blot bøger. Er der for eksempel en film, du gerne vil se, men ikke kan finde på Netflix (hvis du da overhovedet har valgt at bruge penge på Netflix), kan du måske finde den, helt gratis, på dit lokale bibliotek.