Sådan undgår du stress på studiet

23. mar 2021

Studietiden bliver ofte en periode med mange forskellige bolde i luften. Her vil man som studerende gerne være dygtig til sine fag, samtidig med at man har et rigt socialt liv med fredagsbarer og hygge med vennerne. For at samle erfaring vælger mange at få et studiejob ved siden af, og så skal der naturligvis også være tid til familie fødselsdage. Alle disse ting løber hurtigt op og kan give studerende stress. Det kan eksempelvis komme til udtryk hos dig gennem symptomer som ondt i maven eller hovedpine, træthed, tristhed, koncentrationsbesvær eller måske endda angst. Heldigvis kan du altid opsøge en psykolog for at få hjælp til at undgå stress på studiet.

Derfor føler mange unge studerende sig stresset

Som nævnt oven for kan der være mange grunde til, at du som studerende oplever at være stresset. Én af hovedårsagerne er presset fra studiet. Der er mange tekster at læse, opgaver at skrive og en generel forventning fra dig selv og andre om, at du skal klare dig godt i alle fag på hvert eneste semester. Derudover opstår stress også grundet faktorer uden for studiet. Der ligger nemlig også et stort socialt pres på dig som studerende, fordi du gerne vil have mange venner og tage ud med dem hver weekend.

Få hjælp til at håndtere din stress på studiet

Stress kan være med til at gøre mindre dig motiveret og skabe en større sandsynlighed for, at du dropper ud af dit studie. Derfor kan du tage fat i en psykolog for at lære at håndtere det bedre. En psykolog kan blandt andet give dig værktøjer til følgende:

  • At genfinde troen på dig selv.
  • At skabe en balance mellem skole, studiejob og privatliv.
  • At finde en bedre søvnrytme blandet med sund kost og fysisk aktivitet.
  • At opnå selvindsigt og viden om, hvordan du bedst muligt skaber en velfungerende hverdag.

Studietiden bør være en god og givende tid for dig. Kontakt derfor en stress psykolog, hvis du oplever stress.