Vinterbadning – Skal du besøge Jomsborg?

24. aug 2018

Saunaer og badevand af højeste kvalitet

Når sommeren er forbi, og kulden melder sin ankomst, betyder det ofte slutningen på strandbesøg og badning. Men for nogle er vinterbadning en del af årets gang, og som studerende kan det være en fantastisk måde at møde nye mennesker på, og samtidig få et skud energi til at klare hverdagens læsning, eksaminer osv. I Aarhus er vinterbadning populært, og Vikingeklubben Jomsborg, som holder til på en af Aarhus’ mest populære strande, Den Permanente, har ca. 9.500 medlemmer – og du kan blive den næste!

 

Hvorfor vinterbade?

Det kan virke som en helt åndssvag ting at gøre, når man springer i det kolde vand, mens vinden blæser, og temperaturen nærmer sig 0, men der er faktisk flere fordele ved at vinterbade, som er gode for både studerende og for alle andre, som måtte overveje, om vinterbadning er noget for dem:

  • Vinterbadning er en form for terapi for kroppen. Det kolde vand sender chokbølge gennem hele kroppen, og det kan derfor være sundt for kroppens blodomløb at vinterbade regelmæssigt
  • At tage sig sammen til at springe i koldt vand, hvor man endda måske kan se istapper flyde ovenpå, er noget af en overvinding, og vinterbadning kan gavne selvtillid og målrettethed.
  • Selvom denne fordel mest er for pigerne, er den stadig relevant, når man som ungt menneske overvejer vinterbadning – det kolde vand kan nemlig være godt for både hud og hår.
  • Det kolde vand giver ny og opvækkende energi, og står du overfor en periode med tunge eksaminer og nørdet læsning, kan det være et friskt pust til din hverdag, som gør dig i stand til at arbejde på tingene med en forbedret energi.
  • Gennem et medlemskab i en vinterbaderforening kan du møde nye mennesker – og det er da altid fedt!

 

Vikingeklubben Jomsborg – kvalitet og samvær

Der findes i Aarhus flere vinterbadningsklubber, men Danmarks største vinterbadeklub er Vikingeklubben Jomsborg, som holder til ved Den Permanente nord for Aarhus. Klubben består af ca. 9.500 forskellige medlemmer, som sammen udgør en gruppe af mennesker, der har det tilfælles, at de vægter vinterbadning højt i deres hverdag. Der er altid fokus på samværet, og det er f.eks. en fastlagt regel, at man altid hilser på hinanden, når man bader, og mangfoldigheden er i fokus. Desuden er vandet på stranden af høj kvalitet og er mærket med et internationalt miljømærkningsflag. Klubben råder desuden over 4 saunaer, som bruges efter badning, og som er udgangspunktet for socialt samvær medlemmerne i mellem. D. 1. september åbnes vinterbadningssæsonen ved Jomsborg, og du kan melde dig ind via deres hjemmeside.

 

Et koldt pust giver ny energi

Der er altså mange fordele ved at overveje vinterbadning, og som medlem af Jomsborg kan du bade hele vinteren sammen med både unge og gamle. Du får ikke bare et nyt netværk, du får samtidig et nyt skud energi i hverdagen, som virkelig kan komme dig til gode ift. studier og arbejde.