Musik og sommer

28. jun 2018

Sommeren er over os, og musikken dertil er fundet

For mange er sommer lig med udendørs hygge, havefester, ølbowling på græsplænen og afslapning i solen. Fællesnævneren for alle disse ting er naturligvis, at musik er uundværligt. Nogle er til gamle 00’er hits, andre til de glade 80’ere, men intet slår de nyeste hits, og det er helt klassisk, at der hver sommer er 4-5 sange, som bliver sommerens største hits, og som for altid vil associeres med den eksakte årstid i det enkelte år. Men hvilke sange er det i 2018?

 

  1. Danmarks nye musikkonge – Kesi, ’Kom Over’

Med en blanding af lette sambarytmer og afslappende stemning, stryger Kesi med sangen ’Kom Over’ direkte ind på listen over sommerens hotteste hits. Det som bl.a. gør sangen populær blandt de danske unge er, at den danske tekst er fuldt forståelig, og det er derfor nemt at synge med, hvilket er en stor fordel for sange, som skal bruges ved f.eks. fester. Sangen ligger op til både fest og rolig hygge, og lige præcis derfor, er den et oplagt hit til sommerens studentergilder og bachelorfester.

 

  1. Klassisk dansemusik – Tiësto & Dzeko feat. Preme & Post Malone ’Jackie Chan’

I denne skønne sommersang er det rytmikken, som er i fokus. Blandingen af de klassiske DJ-lyde, sommerklang og Premes hæse stemme går i sangen op i en højere enhed, og sangen er fantastisk til en dag på stranden. Er du til hurtigt, svingende hofter, kan disse desuden udfoldes med ’Jackie Chan’ i højtaleren. Det er dog heller ikke til at tage fejl af, at Tiësto og Dzeko har fået tilfredsstillet sine DJ behov med forskellige lydeffekter og toner, der tilsammen skaber et hit, som giver mulighed for ikke bare at synge – men at skråle for fylde drøn.

 

  1. Paradisehotel i ørene – Bro, ’Sydpå’

’Sydpå’ udkom i foråret 2018 som titelsang til det populære realityshow ’Paradise Hotel’. Sangen har været nummer 1 på de danske hitlister i mange, mange uger, og den er da også et perfekt sommer hit. Selve sangens titel er indbegrebet af sommer, og når man tænker på, at den er titelsang til Paradise Hotel, hvor deltagerne befinder sig i varme, lækre og sommerlige Mexico, er den oplagt til sommerfester på stranden. Sangens tekst er let at synge med på, og den bliver nærmest ikke mere sommerlig.

 

  1. Rappens nuværende overhoved – Drake, ’Nice For What’

Selvom ’Nice For What’ har været på hitlisterne i et godt stykke tid, slås den ikke af denne liste af hits. Drake er uovervindelig, og hans popularitet blandt unge i hele verden er blot blevet større og større de seneste år. Den lette rapform med tekster, der ikke er så grove som meget andet rap, er Drake og hans musik ekstremt respekteret i musikbranchen, og det er næsten som om, at hans sanges popularitet aldrig dør. ’Nice For What’ er imponerende baggrundsmusik til udendørs spil og også til solbadning.

 

  1. Den nye i rækken – Banx & Ranx feat. Ella Eyre og Yxng Bane, ’Answerphone’

Vi har i Danmark ikke hørt så meget til disse kunstnere før, og netop dette gør den sidste sommersang på listen spændende og moderne. Der er sommer og samba over de rytmer, som sangen byder på, og det tekstvenlige omkvæd er perfekt til sommersang. Sangen er desuden en oplagt ’roadtrip’ sang, og man kan kun forestille sig, hvor perfekt det vil være at høre sangen i cabriolet ad Santa Monica Beach i 30 graders varme.  Ella Eyres hæse stemme giver sangen kant på trods af den bløde stemning – et perfekt match!