Skal du overtage landbruget efter uddannelsen?

12. nov 2020

Er du opvokset på en landbrugsejendom ejet af din familie, så kan det være, at der skal ske et generationsskifte i landbruget. Det kan for eksempel være, når du er færdig med din landbrugsuddannelse. Herefter føler du dig måske klar til at føre familiens virksomhed videre. I den forbindelse bør du overveje, om generationsskiftet skal ske på én gang, eller om det skal være mere glidende. Derudover er det vigtigt at være sikker på, at du som næste generation er klar til at overtage virksomheden, og om det er den mest hensigtsmæssige løsning for alle parter. Sørg derfor for at sætte jer godt ind i, hvordan sådan et skifte foregår, inden i sætter gang i processen.

 

Kompetent rådgivning er alfa og omega

Det kan være svært at holde styr på alle praktiske og økonomiske aspekter af et generationsskifte i landbrug. Derfor er det ofte en god ide at kontakte en revisor, en advokat eller en rådgiver, der kan hjælpe både dig og din familie med at blive klar til generationsskiftet. Det gælder eksempelvis KF Miljø, der kan hjælpe jer.

 

Arveafgift ved ejerskifte

Ved generationsskifte i landbrug skal der betales en arveafgift, når virksomheden går videre til den næste i rækken. Dette er vigtigt at være opmærksom på, hvis du står og skal overtage dine forældres landejendom. Også her er det en god ide at søge rådgivning, så du er sikker på, at skiftet foregår, som det skal.