4 råd til dit madbudget

05. jul 2018

4 apps, der hjælper dit madbudget

Som studerende kan dagene gå med makrelmadder og leverpostejer til aftensmad. Men ville det ikke være rart at få lidt lækker mad engang imellem? Eller bare lidt mere luft i budgettet til selv at kunne købe nogle gode råvarer? Hvis ja, så har vi et par gode forslag til apps, som kan hjælpe dit madbudget godt på vej. Og står du og mangler et godt tilbud til en fest? Her er de 4 apps, som er anbefalelsesværdige:

 

 

#1 Too Good Too Go

En af de første madspildsapps, som kom frem i Danmark, var TooGoodToGo, som blev tilgængelig i 2016. Appen går kort sagt ud på, at forbrugere kan købe overskudsmad fra restauranter, supermarkeder og lignende firmaer. Hermed er det en ren win-win situation for alle parter: Restauranterne undgår at smide mad ud ved arbejdsdagens afslutning, og vi sultne studerende kan få lækker mad til ret så billige penge. TooGoodToGo findes efterhånden i de fleste større byer i Danmark, og mange steder er det muligt at få bagerbrød, sushi og burgers til under halvdelen af prisen. Konceptet går ud på, at man kan købe en Magic Box fra 29kr, som indeholder restaurantens eller bagerens overskudsmad. Typisk kan man først afhente maden efter lukketid, men det er meget ofte ventetiden værd.

 

#2 Holdbarhed

Appen Holdbarhed kan lyde som en tør kiks, men den er ikke desto mindre et særdeles godt værktøj.  Hvor lang tid kan en agurk eller ketchup holde sig? Ved nogle madvarer kan man godt komme i tvivl og især ved dem, som skal opbevares på køl. Her kommer appen Holdbarhed til hjælp, og man undgår fordærvede og mugne madvarer. Faktisk har den et katalog på over 600 forskellige madvarer, som man kan søge informationer om. Derudover indeholder appen også forslag til madopskrifter.

 

#3 eTilbudsavis

Med appen eTilbudsavis får du en overskuelig oversigt over supermarkedernes aktuelle tilbud. Det er også meget nemt at søge efter specifikke madvarer. Appen indeholder ikke kun tilbudsaviser fra supermarkeder, men du kan også finde tilbud fra blandt andet Matas, Intersport og Imerco. Dette er appen til den ægte tilbudsjæger. Hvis man slår sin GPS-placering til kan man få en grafisk oversigt over de tilbud, som er tæt på en. Derudover kan man også sammensætte sine egne indkøbslister, så man husker alt.

 

#4 Mad skal spises

Både butiksansatte og forbrugerne kan stå sammen om at bekæmpe madspild med denne app. Butikkernes nedsatte datovarer er gjort tilgængelige på appen, og det er muligt at søge efter specifikke madvarer. Du kan også bruge din placering til at vise, hvilke madvarer som snart skal spises i netop dit område. Appen blev udviklet i samarbejde med Fødevarebanken og Netto i at forsøg på at nedsætte madspildet. Man har måske fået et godt tip fra en af sine venner om nedsatte kager i SuperBrugsen, men med appen Mad skal spises kan man få mange flere forslag til nedsatte madvarer.

 

Med disse apps er du godt rustet til at få mere mad for færre penge. Med en besparelse her og der kan det være, at der kommer lidt råderum til at bruge penge på deciderede restaurantoplevelser. Dog skal man ikke undervurdere betydningen af et godt hjemmelavet måltid, og nydelsen bliver ikke mindre af, at man med god samvittighed har købt råvarerne på udsalg.