Udsigten til en rejse

14. jan 2019

Drømmer du om safari i Tanzania?

Skrevet af: Heidi Gormsen, Cand.ling.merc. med nogle fede rejseoplevelser i bagagen

 

Måske behøver din rejsedrøm ikke forblive en drøm. Heller ikke selvom du er studerende. En rejse kan være det allermest tiltrængte afbræk på et presset studie, man kan forestille sig, men for en SU alene kommer du ofte ikke meget længere end til at dække de faste udgifter.

Vi skal dog huske på, at vi kunne være meget værre stillet. Danmark har i det mindste et system, der dækker de faste omkostninger i forbindelse med studie og en studiebolig, sammenlignet med andre lande, hvor de ikke er så heldige.

Har du et studiejob, er det for de fleste rent faktisk ikke umuligt at spare sammen ved siden af de faste udgifter til en rejse. Hvad med en safari i Tanzania eller trekking på Kilimanjaro?

 

Rejs fedt og rejs billigt

Safari i Tanzania lyder måske helt vildt dyrt. Men rejser du på det ”rigtige” tidspunkt af året, når flybilletten er billigst, er det ikke slemt, og leveomkostningerne dernede er nærmest ingenting.

En SU bliver du ikke rig af (i så fald hører vi vildt gerne dine tricks!), men det er muligt at sætte lidt af måned for måned med et studiejob, hvis man planlægger det godt. Vil man det nok, skal man nok få den fede oplevelse, man går og drømmer om, også selvom man er studerende.

4 gode råd til at rejse billigt:

 

Fremlej din bolig, når du rejser, og spar penge

For at du ikke både skal betale for huslejen hjemme i Danmark OG for kost og logi på din rejse, er det en oplagt ide at fremleje din danske bolig i den periode, du er væk. Der står så enormt mange andre studerende og længes efter noget at bo i året rundt, så der skal nok være nogen, der er villige til at flytte ind hos dig, mens du er væk – sikkert også selvom det kun er en måned.

Planlægger du din rejseoplevelse i god tid, har du også god tid til at ordne alt det praktiske i forbindelse med en eventuel fremleje, og så kan du slappe helt af på din tur.

 

Har du prøvet den ultimative backpacker oplevelse?

Hvis du rigtigt vil belønne dig selv for dit hårde slid med en spændende oplevelse, så er en rejse til Tanzania bestemt anbefalelsesværdig. Her kan du opleve noget andet end de typiske backpacker oplevelser, du hører om fra dine jævnaldrende, og samtidigt til en rigtig fin pris. 

Oven på en grænserykkende bjergbestigning eller en spændende safari i Tanzania, har du med garanti fornyet energi til studiet, når du returnerer til skrivebordet i Danmark.

 

Håber, du får den fedeste oplevelse!