Tjek din sygesikring

26. aug 2018

Har du tjekket op på din sygeforsikring for nylig?

For mange unge er dét med forsikringer lidt en uoverskuelig opgave. Det, at lægge penge til side hver måned til både indbo- og ulykkesforsikring giver for mange ikke mening, og de ender med ikke at få tilmeldt sig, når de flytter hjemmefra. I alle tilfælde er forsikringer jo en investering, der sikrer dækning, hvis uheldet skulle være ude. Særligt ved din sygeforsikring kan du dog ende med at spare rigtigt mange penge ved at sørge for, at du er tilmeldt Sygeforsikring Danmark. Blandt andet fordi de giver tilskud til rigtig mange områder, som de fleste ikke er klar over.

 

Tilskud til mere end bare medicin

Mange forbinder sygeforsikringer med dækning i tilfælde af alvorlig sygdom eller kronisk nødvendighed af medicin. Dog kan du, afhængig af din dækningsgruppe, få tilskud til et stort udvalg af ydelser, som mange mennesker har brug for i dagligdagen. Herunder blot et par eksempler:

 

  • Briller og kontaktlinser
  • Tandlægehjælp
  • Psykologhjælp
  • Fysioterapi og kiropraktor
  • Akupunktur og zoneterapi
  • Kliniske diætister

 

Der er altså store penge at spare, hvis du fx på et tidpunkt får brug for briller, psykologhjælp eller én til at rette de ømme muskler på plads– alt sammen noget de fleste har behov for på et eller andet tidpunkt i livet.

 

Hvordan bliver jeg dækket?

Problemet med denne type forsikringer er, at du ikke kan melde dig ind, hvis du først er blevet syg. Man kan dog stadig nå at blive medlem, selvom man i forvejen bruger briller eller har lidt bøvl med tænderne. Alligevel er det uhyre vigtigt, at du tjekker op på hvorvidt du allerede er medlem. Hvis ikke kan du vælge et såkaldt ”hvilende medlemskab”, hvilket ikke koster meget pr. kvartal, men sikrer, at du kan rykke til en dækkende gruppe, hvis du på et tidspunkt får behov for det.

 

Særligt tilskud for unge

Ofte kan du få tilskud, der dækker fx 50 % af udgifterne til fx psykologhjælp eller kiropraktor, hvilket selvfølgelig godt kan svare sig, hvis man har brug for langvarig hjælp. Som ung mellem 18 og 25 år har du dog som aktivt medlem mulighed for at få 100 % tilskud til tandrensninger og andre former for tandbehandling. Tilskuddet skal sørge for, at unge passer bedre på deres tænder ved oftere at få dem undersøgt, da mange tilsidesætter behovet for tandlæge til fordel for andre udgifter. På mange af de andre områder, som Sygeforsikring Danmark dækker, kan man også indhente andre store besparelse som ung. Fx tilbyder de tilskud til vaccinationer, der hurtigt kan løbe op i mange penge, hvis man skal have dem over flere omgange eller have flere forskellige. Så hvis man står og skal rejse uden for EU, muligvis for første gang, kan det igen være smart at tjekke op på sine muligheder for besparelser.   

 

Gør dig selv og din pengepung en tjeneste

Er du i tvivl, om du allerede er medlem, kan du spørge din forældre, da mange tilmelder deres børn ved fødslen. Hvis ikke er det måske på tide at tjekke, hvorvidt du har mulighed for at blive dækket. Hvis du en dag bliver ramt af kronisk sygdom, vil du helt sikkert takke dig selv, for som ung at have brugt lidt tid og omtanke på sygeforsikringer.