Sådan sparer du penge som studerende

21. maj 2019

Som studerende er det ikke altid penge der er mest af. Ofte kan det at skulle flytte ud eller investere i noget større være lettere problematisk, da SU’en blandet med et deltids studiejob desværre ikke altid er nok. Der findes dog flere måder hvorpå du kan få råd til den lejlighed du ønsker, læs mere her for at finde svaret.

 

Har du overvejet forældrekøb?

Det er ganske normalt at studerende ikke nødvendigvis har tonsvis af penge imellem hænderne, eftersom det primære fokus er skolen, og der er derfor ikke tid til et fuldtidsarbejde ved siden af. Men imens der studeres, er det der hvor de fleste ønsker at flytte ud hjemmefra, og det kan hurtigt blive lidt af et problem med den lidt haltende økonomi. Hertil kan et forældrekøb derfor overvejes, men hvad er det egentlig helt præcist at det går ud på? Forældrekøb er når forælderen køber en bolig som de derefter lejer ud til deres barn. Det er en løsning en del benytter sig af, og hvis det er muligt for dig og din familie, så kunne du snildt overveje denne løsning. Fordelene ved forældrekøb er, at det ofte vil være billigere for barnet, eller i hvert fald være lettere at skulle betale til, eftersom det er forældrene eller anden relation som det drejer sig om.

 

Tips og tricks til din økonomi

Udover bolig-situationen er der dog også mange andre ting som den studerende bør kende til, for at få mest muligt ud af din økonomi. Se flere økonomiske råd lige her - for at finde de bedste økonomiske tips og tricks, så du ikke pludselig ender i en situation hvor du ingen penge har. Det er altid en fordel at læse om tingene inden man begiver sig ud i noget drastisk. Det samme gør sig gældende med forældrekøb, eftersom der er delte meninger om dette. Læs hvad nogle andre mennesker mener om forældrekøb, og hvorfor de mener som de gør.

 

Fordelene og ulemperne ved forældrekøb

Forældrekøb kan være en fordel for dig som mangler en lejlighed og ikke helt har råd til den. Hvis dine forældre har pengene, så kan det være en stor fordel at have dem som din ”vicevært” fremfor nogen du ikke kender, og som ikke har kendskab til din økonomi. Dog skal du også huske at tænke over konsekvenserne det kan have, ved at blande familie og økonomi med hinanden. Det kan for nogen være en farlig cocktail, og det er derfor værd at overveje om det er noget du tror i kunne finde ud af.