Hyggelige udendørsarealer i Aarhus

08. jun 2017

Aarhus er en by med meget at byde på. De fleste besøgende får set ARoS og Den Gamle By, men Aarhus har meget andet at byde på end blot sightseeing i indre by. Med sin placering langs kysten af Østjylland, har Aarhus også en masse natur og rig mulighed for mange udendørsaktiviteter.

Her er et par gode råd til nogle udendørsarealer, du bør se – hvad enten du er turist eller bor her.

 

Hvilke udendørsarealer er de bedste i Aarhus?

5 udendørsarealer, du for alt i verden bør give dig selv lov til at opleve er:

 

  1. Botanisk have

 

Botanisk Have er med sin placering i Aarhus Midtby lige ved siden af ”Den Gamle By” en god mulighed for at opleve naturen selv i Aarhus centrum. Væksthusene i Botanisk indeholder smukke blomster og interessante planter fra hele verden. I væksthusene kan du således opleve planter og blomster fra fire vækstzoner.

 

  1. Dyrehaven

Marselisborg Dyrehave består af et 22 hektar stort skovområde, hvor sikavildt, dåvildt og vildsvin lever frit i den flotte natur. Dyrehaven er en af de mest velbesøgte udendørsområder i Aarhus. En stor del af de besøg består af kæresteture og første dates. For alle i Aarhus er Dyrehaven associeret med spirende kærlighed – men den er helt bestemt også et besøg værd, selvom du ikke har en ”plus one”

 

  1. Stranden

Aarhus er en strandenes by. Hele Østsiden af byen ligger op ad vandet, hvorfor der er rig mulighed for at tage håndklædet i den ene hånd og badebukserne i den anden og besøge en af de mange strande, Aarhus har at byde på.

 

  1. Moesgaardskov

Moesgaard Skov er en del af Marselisborgskovene. Den er ejet af Moesgård Museum, der bl.a. anvender den til rekonstruktion af gamle skovtyper. Med et areal, der dækker over 153 hektar, er Moesgård Skov rig på både fugle- og dyreliv. Du kan med fordel gøre en dagstur ud af både at se museet og vandre omkring i skoven. Tag en picnic-kurv under armen og nyd den flotte natur, som Moesgaardskov byder på.

 

  1. Havnen

Ligesom det er tilfældet med strandene så har Aarhus pga. sin placering også et utal af lystbådehavne tæt ved sig. Nogle af dem er:

 

  1. Marselisborg Lystbådehavn
  2. Aarhus Lystbådehavn
  3. Egå Marina
  4. Kaløvig bådehavn
  5. Og mange andre

 

Aarhus Havn er med sin centrale placering den lettest tilgængelige, og det er oveni også den havn, hvor der er sket mest i senere år.  Hvad enten du har lyst til at spille strandvolley, se på flotte, arkitektoniske huske eller blot se på både, så byder Aarhus havn på noget, der kan stille appetitten. Om sommeren valfarter Aarhusianere dertil og nyder hver en lille del af sommer, som det danske vejr tillader.