Mal dit kollegieværelse

12. okt 2021

Maling af kollegieværelset - Der er penge at spare

Er du så heldig, at du skal til at bo på kollegieværelse? Eller har du måske boet på kollegieværelse i et par år, og føler du, at værelset har brug for et friskt pust? Uanset hvad din situation er, kan det være, at du ønsker at male dit kollegieværelse. Læs med her og hør mere om maling af kollegieværelset.

 

Gør et rum mere personlige med en omgang maling

Bor du på et kollegieværelse eller måske et værelse i en større lejlighed, og ønsker du at gøre rummet mere personligt, er en omgang maling en oplagt mulighed. Med en omgang maling kan du vælge de farver, som du bedst kan lide, og det vil samtidig også gøre, at dit værelse skiller sig ud og ikke bare ligner alle andres.

Faktisk behøver det ovenikøbet heller ikke være særlig dyrt at male værelset. Du kan nemlig sagtens gøre det selv og få et flot resultat, som du godt kan være stolt af og have lyst til at kigge på mange år fremadrettet.

 

Inden du maler dit værelse

Først og fremmest skal du tjekke op på reglerne i forhold til at male på kollegieværelset. Herefter skal du finde den perfekte farve og maling, da det er vigtigt at vælge den bedste maling til formålet. Når du har gjort det, skal du i gang med forarbejdet. For at få et flot resultat, er det nemlig rigtig vigtigt, at du inden du maler dit kollegieværelse får gjort ordenligt klar.

Forarbejdet består først og fremmest af en ordentlig omgang rengøring. Væggene skal være helt rene, da du på den måde vil kunne sørge for, at malingen ligger sig i et jævnt lag over hele væggen. Derudover er det vigtigt, at du får dækket ordentlig af i rummet. Flyt først møbler ind i midten eller ud af rummet og dæk herefter gulvet med enten pap, papir eller plastik. Brug tape til at fæstne, så det ikke glider rundt og gør arbejdet svært at udføre. Når du har sørget for ordentlig overdækning, er du klar til at gå i gang med at male.

 

I gang med malingen

Start med at male med pensel og lille rulle langs alle kanter, karme, stikkontakter, radiatorer osv. Herefter tager du bare fat med den store rulle og sørger for at få dækket hele væggen jævnt. Sørg for at have rigeligt med maling på rullen og vær tålmodig og detaljeret, så du kan få det flottest mulige resultat.