Lav dit eget bæredygtige strik

28. maj 2019

I øjeblikket fylder klimadebatten enormt meget i alt fra private samtaler til sociale medier og politik, og der er mange små ting, du selv kan gøre for at bidrage til en grønnere hverdag. Er du ferm med et par strikkepinde, kan du fx nemt lave dit eget bæredygtige strik.

 

Sæt bæredygtighed på dagsordenen

Selvom du er ung, studerende og skal få SU’en til at række til hele måneden, er der mange små tiltag i din hverdag, der kan gøre din livsstil mere bæredygtig og dermed bidrage til et grønnere Danmark. Ja, faktisk er en bæredygtig livsstil billigere, end en knap så bæredygtig livsstil. Som ”fattig studerende” gør du sikkert mange klimavenlige ting mere eller mindre ubevidst: tager cyklen i stedet for bus eller bil, flyver kun når mor eller far giver et tilskud til billetten og holder dine forbrugsvaner på et fornuftigt niveau.

Vil du sætte bæredygtighed endnu højere på dagsordenen, kan du fx vælge at spare på kødet (og dermed også madbudgettet), sortere dit affald samt lave dit eget bæredygtige strik!

 

Ro på hjernen og lækkert tøj

Er du en garvet strikketante eller måske helt ny inden for området? Uanset hvad, er der mange fordele ved at strikke sit eget tøj; du sparer penge på nyt tøj, du får lækre og unikke styles, som ingen af dine venner har, og så får du desuden en hobby, der sætter gang i fingrene og ro på hjernen. Strikning kan nemlig virke som balsam for både sjæl og hjerne i en stresset hverdag, hvor bøger, afleveringer og fremlæggelser fylder det meste.

 

Skab smukke styles med fokus på miljø

Strikning er i sig selv et bæredygtigt valg. Når du strikker dit eget tøj og ikke køber det i butikkerne, sparer du således miljøet for den forurening, der ville være i produktionen, emballagen og transporten. Når du går i gang med et strikkeprojekt, belastes miljøet på ingen måde, da hele produktionen ligger i dine hænder og strikkepinde. Desuden lever strik som udgangspunkt længere end en tilsvarende bluse i et syntetisk materiale.

 

Strik med omtanke og ansvar

Vil du strikke med omtanke og ansvar er det en god idé at have for øje, hvor garn og materialer kommer fra. Önling er en dansk webshop, der leverer bæredygtigt og økologisk garn til hele Danmark, og alle deres garner er produceret med stor omtanke for miljøet. Når du køber bæredygtigt og økologisk garn er du altså med til at gøre dit strikkeprojekt endnu mere bæredygtigt og bidrager dermed til et grønnere Danmark.