Hvad kan en mentor?

16. jul 2021

Få hjælp til færdiggørelse af ungdomsuddannelse

Har du lyst til at tage del i en mentorordning og få en mentor, som kan hjælpe dig til at komme igennem uddannelse og andre ting i hverdagen, der kan virke uoverskuelige? Læs med her og hør mere om, hvad en mentor egentlig er, og hvordan du får en mentor.

 

Mentorordning som løsning

I en mentorordning får et ungt menneske tilknyttet en støtteperson, som betegnes som en mentor. Mentorens rolle er at støtte unge mennesker i de forskellige små og store valg, der skal tages i livet. Derudover er mentorens rolle at fungere som positiv rollemodel, som man som ung kan spejle sig i. Rigtig mange forskellige unge mennesker kan have gavn af en mentor, da man lærer at tage ansvar for eget liv og udvikling. Det kan eksempelvis være en løsning til unge, som har problemer med kriminalitet, stoffer, alkohol, vold eller lignende.  

 

Mentor til unge, som har svært ved at bibeholde interesser for sin uddannelse

Et sted, hvor en mentor kan have rigtig stor betydning, er i forbindelse med at hjælpe forskellige unge mennesker med at blive ved med at interessere sig for deres uddannelse. Rigtig mange unge mennesker starter på forskellige uddannelser rundt omkring i landet, men når uddannelsen bliver hård eller kedelig, er der en stor del af de unge, som falder fra. Derfor kan en mentorordning til unge udsatte være et godt tilbud at benytte sig af, hvis man kæmper med at bibeholde interessen for sin ungdomsuddannelse.

 

Hvordan får man en mentor?

Har du eller en du kender brug for en mentor, er det bare at tage kontakt til en mentorordning hurtigst muligt, så en mentor kan komme ind og yde støtte i forhold til et eller flere valg her i livet. Mange mentorordninger samarbejder med kommuner, så de i fællesskab kan finde den bedste løsning, så de unge kan få den mest optimale støtte.