Derfor er vandforbruget vigtigt

08. jun 2018

Tænker du over dit vandforbrug?

Det er forskelligt, om vandforbruget er med i f.eks. husleje eller månedlig ydelse på en lejlighed eller et hus, men uanset om det er med eller ej, kan det være en god idé at tænke over, hvor meget vand du forbruger. Dit forbrug af vand har ikke kun betydning for din egne økonomi – det har også stor betydning for vores miljø og dermed verdens fremtid.

 

Vandforbruget kan være en dyr omkostning

Når man kigger på de samlede månedlige udgifter for studerende, som bor ude, spiller vandforbruget en betydelig rolle. Vi bruger mere vand, end vi tænker over, for vandet bruges jo ikke kun, når vi er i bad – vand bruges til at rykke ud i toilettet, til at vaske op og vi lader ofte vandet løbe, når vi vil have et glas koldt vand. Vand er ikke gratis, og det kan derfor vise sig at være en af de største udgifter i dit budget, hvis ikke du tænker over det. Vi står selv til ansvar overfor vores miljø, når vi bruger mere vand, end vi egentlig har til rådighed, og med simple tips kan du spare på vandforbruget.

 

Husk at bruge de offentlige bade

Du kan nemt spare på vandforbruget ved at huske at benytte de offentlige bade, som du har til rådighed. Er du medlem af et fitnesscenter, spiller du sport i en idrætsklub eller benytter du ofte en offentlig svømmehal, kan det være klogt rent økonomisk at benytte de bade, som er opstillet her. Man betaler som regel et månedligt eller årligt kontingent til disse steder, og det vand, som du bruger på at gå i bad det enkelte sted, er ikke noget, som du bliver opkrævet for efterfølgende. Så gør brug af det vand, som du alligevel allerede har betalt for!

 

Vaskemaskine, opvaskemaskine og tørretumbler

Er du så heldig, at du råder over en opvaskemaskine, en vaskemaskine eller en tørretumbler, kan du med stor fordel overveje, om du husker at fylde hvidevarerne helt op, inden du sætter dem i gang. Hvis du kører 4 kvarte vaske om dagen fremfor 1 hel vask, vil din vaskemaskine automatisk have et højere vandforbrug, og en overvågning af de elektriske apparater kan vise sig at bære frugt. Desuden lader mange vandet løbe, mens de vasker op, og ved noget så simpelt som at bruge en opvaskebalje, kan man spare en del på vandet. liver du i tvivl kan du altid kontakte en fagmand som Lorentzen & Klok VVS Service ApS.

Hjælp miljøet i den rigtige retning

At tænke over sit vandforbrug og holde øje med, hvor og hvornår man bruger mest vand, er ikke kun til gavn for egen økonomi. Vores klima er påvirket af de mange forandringer, som vores kultur bærer præg af, og når det gælder vand, kan vi ende med at løbe tør for rent grundvand, da vandet indgår som en del af naturens kredsløb og er en begrænset ressource.  Du hjælper dermed både dig selv men også miljøet, hvis du overvejer, hvordan du bedst muligt kan spare på vandforbruget.