Undgå stress på studiet med online mindfulness

21. maj 2021

Har du svært ved at holde overblik over dine opgaver, din læsning og dit studiejob på samme tid, og fører det til en stressende fornemmelse af aldrig at have nok tid? Mange studerende oplever det svært at balancere de mange ting på én og samme tid, og derfor giver vi i dette indlæg et bud på, hvordan du undgår at blive stresset og samtidig får mere overblik i din hverdag.

Hvad er mindfulness?

Mindfulness er en form for meditation eller koncentrationsøvelse, der kan skabe indre ro og accept af de ting, der foregår, særligt det uden for ens egen kontrol. Mindfulness kan gøre dig stærkere og give dig mere overskud i hverdagen, når det føles uoverskueligt at skulle samle sine tanker om noget.

Med rødder i buddhismen har man i mindfulness fokus på nuet, og man øver sig i så vidt muligt blot at fokusere på lige nu og her, ens vejrtrækning og ikke meget andet, når man dyrker mindfulness.

Hvad har man fokus på i mindfulness træningen?

I mindfulness trænes man i at være bevidst og nærværende i nuet. Træningen består af meditation og øvelser, træning som handler om at observere alle tanker, følelser og sansninger i kroppen med fokus på blot at lade det være, som det er. Alle indtryk og impulser lægges der vægt på, og man øver sig i at bemærke alt, der sker, uden at skulle handle på det.

Undgå studiestress

Der er et stort pres på studerende med mange opgaver, sociale arrangementer, mange krav fra uddannelsessystemet og mange tilbagevendende eksamener. Online mindfulness kan hjælpe dig med at forbedre din koncentration og opmærksomhed, så du kan holde fokus, når du har brug for det. Desuden kan mindfulness forebygge stress og hjælpe dig, hvis du allerede føler dig stresset. Hvis du oplever tegn på angst eller stress, kan du med online mindfulness få redskaber til at håndtere dine tanker og følelser og opleve en større følelse af balance i dig selv. Undgå stress på studiet med online mindfulness allerede nu.