Praktiske ting du skal huske

26. jul 2018

Lav en tjekliste og spar tid og penge i det lange løb

Der hænger utrolig mange praktiske ting sammen med det at skulle flytte hjemmefra, og står du overfor at skulle flytte første gang, kan det være svært at have overblik over det hele. Derfor giver vi dig her 7 relevante, praktiske råd, som du ikke må glemme i farten!

 

#1 Husk at registrere din nye adresse

Du har pligt til at ændre din adresse i Folkeregisteret senest 5 dage efter, at du har skiftet adresse, og desuden kan det være en god idé at tjekke op på, om der er andre steder, hvor du har oplyst din adresse, at den skal ændres – f.eks. ved dit mobilabonnement, ved Post Nord eller ved dine fritidsaktiviteter.

 

#2 Forsikring, buget og forbrug

Forsikringer kan være altafgørende, hvis du f.eks. har indbrud eller kommer til skade, og desuden er det altid en god idé at ligge et budget og holde øje med sit forbrug, så man ikke pludselig står i en dårlig økonomisk situation, hvor man må optage kreditlån eller lignende.

 

#3 Din postkasse og eftersendelse af breve

Du skal huske, at det er nødvendigt med en postkasse, hvis du skal modtage breve, reklamer og aviser. Husk at sætte dit fulde navn på din postkasse, og vær desuden opmærksom på, at du skal give Post Nord besked om din flytning senest 5 hverdage før, du ønsker at få eftersendt den post, som er kommet til din gamle adresse.

 

#4 Læge, tandlæge og andre offentlige hjælpemidler 

Når du flytter adresse, er det vigtigt, at du husker, at du som udgangspunkt skal have en læge og lignende inden for ca. 15 km. Husk derfor at tjekke op på, om du skal skifte til en anden læge eller en anden tandlæge, når du er flyttet.

 

#5 Husk at rette dine skatteoplysninger

De fleste skatteoplysninger indberettes automatisk, men det kan være en god idé at tjekke op på, om f.eks. indkomstoplysninger eller kørselsfradrag stemmer overens med din nye adresse og din nye indkomst og udgifter.

 

#6 Glem ikke din opsparing  

Selvom det kan virke uoverskueligt at skulle spare op, når man lige er flyttet hjemmefra, kan det rent praktisk være en god idé, da du på den måde kan imødekomme større fremtidige udgifter og samtidig ikke nødvendigvis behøver sig nej til en fed rejse eller spare de bukser, som du altid har drømt om, væk.

 

#7 Hold øje med gode rabatter og tilbud  

Hvis du lige er flyttet hjemmefra og er studerende, kan din økonomiske situation se svær ud, og det kan derfor være meget godt at holde øje med, hvilke rabatter og tilbud, der er for studerende eller blot unge generelt. På den måde kan du spare penge på f.eks. transport eller mad.

 

Tjek af og nyd dit nye liv

Hvis du er i tvivl om, om du kan huske de praktiske ting, som hører med en flytning, kan du med fordel lave en tjekliste i god tid, så du ikke glemmer essentielle, praktiske handlinger, som kan være altafgørende for dit nye liv som udeboende.