Ny i Odense? Tjek disse steder ud

07. jun 2018

Her får du noget for skillingen i Odense

Er du helt ny i byen? Eller er du blot turist i dit eget land, og ikke ved hvad du skal se eller opleve i Odense? Så læs med her, for her får du en guide til Odense, og hvad du bør opleve.

 

Friluftsliv i Odense

Odense gemmer på mange grønne oaser, såsom offentlige parker og naturstier.

Hvis du foretrækker at slå et tæppe ud med en frokostkurv og nyde solen med dine venner eller din familie, så kan du blandt andet besøge følgende parker, som alle er gratis at besøge:

 • Munke Mose
 • Kongens Have
 • Den Romantiske Have
 • C. Andersen Haven

Eller hvis du gerne vil have mere en blot frisk luft og sol på huden, så har Odense naturligvis også en masse skønne naturstier i ruter med forskellig længde. Du kan blandt andet prøve disse ruter:

 • Ejby Mølle til Kulturbotanisk Have (2,7 kilometer)
 • Dalumgård til Søparken (3,7 kilometer)
 • Kohaveskoven (4,4 kilometer)
 • Fruens Bøge (5,1 kilometer)

Og listen fortsætter derud af, så det er blot med at finde kortet frem, og så planlægge den rute, som du gerne vil følge. Husk praktiske sko, i tilfælde af mudder og vandpytter.

 

Shopping i Odense

Hvis du derimod er et storbymenneske, som foretrækker at bruge din fridag i byens mange butikker, så har Odense masser af forskellige butikker, som du kan besøge.

Storcentre

Hvis du foretrækker at have det hele samlet et sted, så kan du eventuelt besøge Magasin på Vestergade 20, hvor du kan få et stort udvalg af Magasins egne produkter, ligesom de også har samlet nogle af de mest populære mærker inden for både mode, indretning, køkken og bad. Ellers kan du også besøge Rosengårdcentret på Ørbækvej 75, hvor du også finder et stort udvalg af forskellige butikker.

 

Antikvariater

Er du mere til gammelt genbrugsguld og indretningsartikler med både historie og personlighed, så har Odense også flere genbrugsforretninger, hvor du kan finde alt fra gamle bøger til brugte gryder og pander, samt en masse kitch kunst. Du kan eksempelvis give Genbrugshallerne på Rødegårdsvej 182 eller Den Blå Fasan på Læssøegade 9 et besøg.  

 

Mad og drikke

Der skal helst gerne både vand og drikke til, hvis du skal kunne klare en hel dag med at svinge dankortet og bære rundt på de tunge shoppingposer. Her kommer Odense dig til undsætning, og du finder derfor et stort udvalg af restauranter i byen. Skal det blot være en hurtig sandwich, så kan du blandt andet besøge Cafe Chino på Brandts Passage 6 eller Cafe Biografen på Amfipladsen 13. Er det derimod et større måltid med familien, så har du også mulighed for at få lækker gourmet på Sortebro Kro, som holder til på Sejerskovvej 20.

Der er vitterligt noget for enhver, så om du er til high end mode, eller om du er på udkig efter sjældne loppefund, så har Odense det helt sikkert.  

 

Kultur

En dag i Odense behøver ikke kun at være shopping eller lange gåture i byens grønne parker, for Odense har nemlig også en masse kultur at byde på. Hvis du eksempelvis er glad for musicals og koncerter, så åbnede byens nyeste kulturelle arena Odeon tidligt sidste år, ligesom du også kan få klasse underholdning på Odense Teater. Ellers kan du også give følgende steder et besøg:

 • Odense Bunkermuseum
 • Den Fynske Landsby
 • Mediemuseet
 • Brandts

Grundlæggende så har Odense en masse at byde på, om du så har lyst til at være højkulturel på et af byens kunstmuseer og teatre, eller hvis du blot har lyst til en film med familien.

Og ingen Odenseguide uden at nævne de mange H.C. Andersen attraktioner, hvor du blandt har H.C. Andersens hus på Hans Jensen Stræde eller hans barndomshjem på Munkemøllestræde 3.

 

Det praktiske

Hvis du er kommet til Odense med bilen, så har du rigtig mange muligheder for at finde en parkeringsplads i Odense.

Du kan blandt andet finde en oversigt på Odenserundt.dk, som du kan tilgå lige her. På siden har du ligeledes også mulighed for at tilpasse din søgning, således du kun bliver anbefalet parkeringspladser, som er gratis at parkere på.