En billig studiebil gør hverdagen nemmere

08. maj 2019

Selvom budgettet som studerende for mange er begrænset, kan det være fristende at have egen bil. Nogle studerende vælger at blive boende i deres hjemby og pendle til og fra studiet, mens andre er trætte af at vente på bussen først tidligt på morgenen. Selvom en bil er en dyr investering, kan investeringen for rigtig mange studerende være godt givet ud.

 

Bilen gør hverdagen nemmere!

Frihed er måske nøgleordet, der beskriver fordelene ved at have bil som studerende. Du kan køre hvorhen du vil, hvornår du vil, mens du er fuldstændig uafhængig af offentlig transport. Hvis du er én af de studerende, der render rundt til massevis af aktiviteter hist og her, er dette blot endnu et incitament til at investere i en billig bil. Du har formentlig en presset og til tider stressende hverdag, og det kan i høj grad afhjælpes med en billig bil, der matcher dine behov.

 

Det skal du overveje inden bilkøbet

Inden du foretager dit bilkøb, er det nødvendigt, du gør dig en lang række overvejelser – naturligvis! Det ville jo være ærgerligt, hvis du ikke får investeret i lige præcis den bil, der opfylder dine krav på bedste vis. Først og fremmest skal der tages stilling til prisen. Her kan det for mange studerende med et begrænset budget være en oplagt mulighed at købe en brugt bil. Inden du køber bilen brugt, bør du dog forsøge at investere i en driftssikker bil for at undgå trælse, fremtidige reparationer. Husk også at undersøge, hvorvidt der er gæld eller andet i bilen, da det ikke altid er sikkert, sælger vil oplyse dig om det. På tjekbil.dk kan du tjekke synsrapporter, gæld, kilometerfusk og meget andet på brugte biler, som du evt. overvejer at købe.

 

Dit budget til brændstof?

Da benzinpenge kommer til at være en fast udgift i dit budget, er det naturligvis vigtigt, at du gør dig en række overvejelser omkring, hvor mange penge du vil bruge pr. måned på benzin. Det kan være svært at estimere benzinudgiften, idet du hverken kan spå om dine antal kørte kilometer eller benzinpriserne. Du bør dog vælge en bil, der kører langt på literen for at undgå store røde tal på kontoen hver måned. Benzin kan hurtigt blive en alt for stor udgift, hvis ikke du investerer i den rigtige bil, så vær grundig!

 

Skal du lease eller købe?

Som studerende bør du også tage stilling til, om du bør lease frem for at købe din studiebil. Fordelen ved at lease er, at du som udgangspunkt kender til dine udgifter i hele leasingperioden. Det er specielt en fordel for mange studerende, fordi for mange uforudsete udgifter gør ondt på kontoen. Hos bilhandel.dk tilbyder de fordelagtige aftaler til studerende, der ønsker at spare penge og lease deres studiebil. Du kan også købe billige, brugte biler hos dem, hvis du er én af de studerende, der foretrækker at købe i stedet for at lease. I det hele taget kan købet af en bil lette trykket på en presset og stressende hverdag, så undersøg endelig muligheden for, om ikke en studiebil er noget for dig.