Holde tyven ude af din studielejlighed

01. feb 2018

Kom sikkert igennem ferien med disse tips og tricks

Midt i ferien står mange hjem tomme, når vi drager hjem til familien, i sommerhus eller sydpå. Et tomt hjem er et sårbart hjem, men det behøver ikke nødvendigvis at være. Følg disse råd, så kommer du ikke hjem til et tomt hus.

 

Tænk som tyven

Siden 2013 har der været en kraftig vækst af indbrud i private beboelser, derfor er det en rigtig god ide, at du får sikret dit hjem mod tyveri. Et tyverisikret hjem er ikke bare et hjem med en solid Rukolås eller et billede af en Rottweiler på din havelåge. Du er nød til at tænke som tyven der vil ind i dit hjem. Og tyven vil meget gerne ind i et hjem, hvis det er nemt at komme ind i, og hvor han eller hun kan få masser af arbejdsro.

Derfor kan du blandt andet gøre følgende:

  • Gør det svære for tyven at komme ind
  • Gør det svære for tyven at komme ud
  • Sørg for masser af lys uden for dit hus.

Typisk kommer tyven ind i dit hjem igennem et vindue, og forlader din bolig med alle dine dyre møbler og TV-apparater igennem hoveddøren eller bagdøren, derfor kan du sørge for, at din hoveddør og bagdør ikke kan låses op indefra, for tyven har ikke tænkt sig at slæbe dit 50 tommer TV med ud af vinduet fra 1. sal.  

Det er ligeledes heller ikke nok at tyverisikre vinduerne i kælderen eller stueetagen. Du er også nød til at gemme stigen væk, hvis du har sådan en, for så tager tyven ellers bare et af vinduerne i de øvre etager. Derudover elsker tyven at arbejde i mørke, og derfor kan du med fordel sætte lyncensorer op uden for, så tyven ikke kan forlade din grund uden at vække opsigt.

 

Skab liv i boligen

Det vigtigste du kan gøre er, at boligen ikke ser mennesketom ud. Det vil altså sige, at du ikke bør rydde alt for meget op, for et alt for ryddeligt hjem signalerer, at der ikke er nogen hjemme, for vi roder alle en smule til dagligt. Det kan også være en fordel at slå græsplænen eller feje blade væk, inden du tager på ferie eller hjem til familien for at fejre jul. Hvis I har børn, kan du også lade dine ungers legetøj rode ude i forhaven, for det giver nemlig et indtryk af, at de lige har været i gang med at lege, og det får tyven til at holde sig væk.

 

Brug dine naboer

Skal du væk i en længere periode, kan det være en god ide, at du bruger dine naboer. For tyven er ekspert i at spotte et tomt hus. Få derfor dine naboer til at gå en runde forbi dit hjem, og få dem til at tømme postkassen eller fylde affald i din skraldespand. For en fyldt postkasse og en tom skraldespand er tydelige tegn på, at der ikke er nogen hjemme.

 

Installer en alarm

Selvom nabohjælp kan være en ganske effektiv løsning, så er det ikke nok at få din nabo til at parkere sin bil i din indkørsel eller at slå din græsplæne. Du bør også investere i en alarm og nogle gode låse, der kan holde tyven ude.

Ifølge Låsesmed Arne Vodstrup, som er indehaver af Låsesmeden v/Arne Vodstrup, er en løsning med en solid lås og en alarm et af de mest præventive midler mod ubudne gæster i dit hjem:

”Du kan selv gøre mange ting, for at holde tyven uden, men et godt låsesystem besværliggør det hele for selv den mest erfarne tyv. Du kan samtidig supplere med et alarmsystem, der kan skabe opmærksomhed om tyvens lyssky aktiviteter, skulle han være kommet ind i dit hjem.”

Det kan derudover også være en god ide at investere i overvågning. Et godt overvågningssystem kan give nogle klare billeder af indbrudstyven, hvis uheldet skulle være ude. Derudover har det også en god præventiv effekt, da tyve helst gerne vil arbejde i fred og ro.