Find sparing og lokaler til jobsøgning

07. okt 2017

Skrevet af Kristian Isen, læser Cognitive Science 

Flere A-kasser og fagforeninger tilbyder deres medlemmer professionel sparring i forbindelse med jobsøgning under navnet jobcaféer. Disse jobcaféer giver jobsøgende medlemmer mulighed for at modtage feedback på både CV, ansøgning samt telefonopkald - et tiltag, der kan være til stor hjælp for jobsøgende studerende. Er du medlem af en A-kasse eller fagforening - hvilket ofte er ganske gratis - kan du med fordel deltage i deres jobcaféer, der foregår i hele Danmark, hvis du ønsker at kickstarte din jobsøgning.

Hos flere A-kasse og fagforeninger - eksempelvis HK og CA - har de længe kunne mærke behovet for en professionel håndsrækning til jobsøgende. Mange jobsøgende foretrækker nemlig at modtage hjælp fra erfarne og professionelle rådgivere end hos familiemedlemmer eller venner, der ofte ikke har kompetencerne til at give konstruktiv feedback. Endvidere giver jobcaféernes struktur deltagerne mulighed for en masse samtale og sparring med hinanden. Og nå ja, siden det er en café, serveres der ofte kaffe, kage og lignende.

 

Professionel og gratis sparring for jobsøgende studerende

Som studerende kan det være svært at finde og beskrive netop, hvad der gør dig til den næste studiemedarbejder i den virksomhed, hvor du søger job. Det kan være særdeles brugbart at snakke med de andre jobsøgende studerende i caféen. De er i samme båd, og ofte kan I styrke hinandens ansøgninger - eksempelvis ved korrekturlæsning og kompetenceafklaring. I jobcaféen kan du også møde andre jobsøgende medlemmer med længere erfaring fra arbejdsmarkedet, du kan sparre med. Som studiemedlem, er der meget at lære fra andre inden for din branche. Ekspert-hjælp og sparring med andre jobsøgende er altid brugbart - man kan aldrig lave en ansøgning, der er for god!

 

Find jobcaféen for dig

Der findes faste jobcaféer i bl.a. København og Aarhus, der afholdes én eller flere gange om ugen. De fleste afholdes af fagforeninger og A-kasser, men også nogle kommuner og jobcentre tilbyder jobcaféer. Reglerne i forhold til tilmelding osv. er forskellige caféerne imellem, ligesom nogle stiller computer og telefon til rådighed. Fordelen ved A-kassernes jobcaféer er dog, at deres gratis studiemedlemskab gør deltagelse i caféerne gratis - så går succesen af din jobsøgning ikke ud over budgettet!