Find den rette at dele bolig med

19. jul 2018

Et Facebook-opslag, på jagten efter ny roomie, er ikke altid nok

Det kan være, at du drømmer om, at din bedste veninde skal være din roommate, at du vil finde en bekendt, som du ønsker at lære bedre og kende eller at du ønsker at bo med en fremmed og opbygge et nyt bånd til denne person. Uanset hvilken form for bofælle, du søger, har vi her 6 tips, som kan gøre processen lidt nemmere.

 

  1. Hvem skal klare de sure pligter?

Det er vigtigt fra start at få afklaret, hvordan både du og den person, som du overvejer at dele din bolig, har det med sure pligter som f.eks. rengøring og oprydning. Sørg for at finde en roommate, hvis forventninger stemmer overens med dine, så der ikke opstår store konflikter på baggrund af rod eller beskidte underbukser.

 

  1. Baggrundstjek – stalker eller blot opmærksom?

Det kan godt virke grænseoverskridende at skulle lave et baggrundstjek på en anden person, men det kan være en nødvendighed for at sikre, at din kommende bofælle er, som du tror. I dag kan du nemt og hurtigt tjekke en person gennem Facebook, hvor du ofte vil få et godt indblik i, om I har nogle fælles interesser.

 

  1. Ærlighed kommer først

Ærlighed er en afgørende faktor, når det gælder valg af roommate. Et baggrundstjek kan vise dig meget, men med ærlighed kommer man længst – stil spørgsmål og svar selv ærligt på det, som du bliver spurgt om. Forsøg også altid at fremstille dig selv præcis, som du er – så er du sikker på, at jeres forventninger til hinanden stemmer overens.

 

  1. Job eller studerende?

Er du interesseret i at dele bolig med én, som er studerende eller som arbejder? Hvis du selv er under uddannelse og bor i en lejet bolig, kan I som husstand kun få boligstøtte, hvis begge er studerende, og forventninger til ro og stilhed på bestemte tidspunkter kan være nemmere at afstemme, hvis I begge er samme sted i livet.

 

  1. Brug dit netværk og forhør dig hos kontakter

Har du fundet en roommate inden for dit eget netværk, eller har du kontakt til nogle, som kender den enkelte person, kan du altid forhøre dig om personens personlighed og interesser her. Så er du klar over, hvad du har i vente.

 

  1. Mød hinanden til en fremvisning

Det kan aldrig være en dårlig idé at invitere personen over til en kop kaffe og en snak om forventninger til hinanden og til bofællesskabet. På den måde vil det være nemmere at få afstemt, om I egentlig er ’et match’, og du vil have det helt rigtige billede af, om din kommende roommate er denne person.

 

Lad dig ikke skræmme

Når du skal vælge en bofælle, er det mest afgørende, at du ikke lader dig skræmme af f.eks. Facebookprofil, udseende eller fritidsinteresser. Husk altid, at en person er meget mere end det, som du ser udadtil – så vil du helt sikkert finde én, som passer til dig!