Ny i Odense?

11. maj 2018

Lær din nye by at kende her

Er du lige begyndt på universitetet her i Odense, og har derfor rykket teltpælene op og slået dig ned i byen? Så får du her en guide til din nye by, for Odense har faktisk mere at byde på, end du måske lige gik og troede.

 

Odense som kulturby

Odense er en kulturby, hvorfor du som ny indbygger kan se frem til en masse forskellige kulturelle events. I 2017 fik byen blandt andet sit nye kulturhus, Odeon, som huser nogle af byens helt store events, såsom teaterforestillinger og koncerter med både store nationale og internationale navne på tapetet.

Derudover har byen også fået deres egen musikfestival, Tinderbox, som holder til i Tusindaarskoven og som hver sommer lokker tusindvis af musikglade fans til byen.

Men hvis du ikke er den helt store fan af livemusik og lunke dåseøl, så finder du i Odense også museer, hvor du finder alt fra samlinger af mønter og frimærker til kunst af høj, international standard.

Du kan blandt andet besøge:

  • Odense Bunkermuseum
  • Mediemuseet
  • Brandts

Generelt er udbuddet af kulturelle begivenheder i Odense imponerende stort, og du finder uden tvivl noget, som både din date eller dine forældre vil synes om.

 

Dette skal du opleve

Der er masser du kan opleve i Odense. Og det behøver faktisk slet ikke koste dig en krone, for Odense har nemlig masser af haver og parker, som du kan holde picnic i med familien, gode venner eller kæresten. Her i vintermånederne er det nok ikke ligefrem de udendørs aktiviteter som tiltrækker mest, men så er det heldigt, at Odense har så meget andet at byde på.

Du kan blandt andet besøge Odense Teater, hvis du er til teater og gerne vil opleve noget andet end endnu en ti-hestes brandert med dine studiekammerater. Hvis du foretrækker lidt mere spænding end live skuespil, så har Odense tre forskellige biografer som du kan besøge.

Kun fantasien sætter grænser.  

 

Her får du gode rabatter

Det gode ved at være studerende i en by som Odense er, at der er masser af muligheder for at få en masse gode rabatter, hvis du blot har dit studiekort med dig. Hvis du elsker at jagte gode deals, så kan du her få en lille smagsprøve på hvad du kan finde af rabatter i byen:

  • Restauranter og cafeer

Der skal noget god næring og energi til, når man er i voksealderen, og især når man er studerende. Og her mangler der heldigvis ikke nogle rabatter i Odense. Blandt andet kan du besøge Froggy’s på Vestergade 68, hvor du får 10 procent rabat på hele menukortet. Studierabatten gælder i øvrig alle dage.

  • Umashi

Sushibølgen hænger stadig over de unge danskere, og så er det heldigt for dig, at Umashi på Vestergade 92 giver alle studerende 20 procent i rabat på al deres take away.

  • Bar og bodega

Er du, som de fleste studerende, lidt glad for kolde øl, så kan du blandt andet få nogle gode rabatter på Pool Cafeen på Skibshusvej 83. Stedet har i forvejen lave priser på deres flaskeøl og fadøl, men hvis du har studiekortet med, så bliver de faktisk endnu billigere. Blandt andet kan du få en halv liter fadøl til 25 kroner og en flaskeøl til kun 15 kroner.

  • Shopping

Er synet begyndt at drille? Så er det heldigt, at du hos Profil Optik på Kongensgade 4 få 20 procent rabat på dine nye glugger, hvis du fremviser dit studiekort.

Og listen fortsætter, for byen er spækket med gode deals og studierabatter, så kridt skoene og kom afsted.