Nyeste indlæg om Økonomi

Økonomi

For mange unge betyder studiestart, at de for første gang skal stå på egne ben – det gælder også i den økonomiske afdeling, hvor de pludselig for første gang skal til selv at regne opvaskemiddel, toiletpapir og aftensmad ind i det månedlige rådighedsbeløb. Hvis du heller ikke kan få SU’en til at række til hele måneden, så er der hjælp at hente. På BedreStudieliv.dk finder du en række gode råd, tips og tricks til, hvordan du kan få lidt mere overblik over økonomien, mens du studerer.

 

Skat-a-hvad for-noget?

At flytte hjemmefra betyder også, at du selv skal begynde at finde ud af, hvordan Skat fungerer. Flere har ønsket sig et fag i folkeskolen eller gymnasiet, som ruster de unge til at blive bedre til at finde hoved og hale i forskudsopgørelser og årsopgørelser, og det er der ikke noget at sige til – Skat kan være lidt af en bureaukratisk jungle at finde rundt i, og når man flytter hjemmefra, har man ofte ikke en idé om, hvor man skal starte. På BedreStudieliv.dk kan du finde en række guides til, hvordan du udfylder for eksempel en forskudsopgørelse korrekt.

 

Det sure med det søde

En stor del af det at bo for sig selv handler om at betale regninger. Det lyder kedeligt og ærgerligt at bruge store dele af sin skrabede økonomi på husleje, vand og varme, men hvis du ikke har overblik over regningerne, bliver der færre penge til øl, nyt tøj og koncerter. BedreStudieliv.dk har samlet vejledninger og råd til, hvordan du kan få startet en budgetkonto op, så du har bedre overblik over hvilke penge, der går til det sure, og hvor meget du har tilbage til det søde.