SU-venlige tips til studiebøger

24. mar 2023

Sådan sparer du penge på indkøb af studiebøger

Når man er SU-modtager, er man nødt til at være en smule kreativ. Det er vigtigt, at man er opmærksom på sin økonomi og tager fornuftige valg, så der også er rum i budgettet til mere ”ufornuftige valg” som en fredagsøl og en tur i biografen. Men i en tid, hvor inflationen raser og elpriserne aldrig har været højere, har det sjældent været mere relevant at tænke i sparemetoder. En af de store og faste udgifter man har som studerende, er udgifter til studiebøger. I dette indlæg vil vi derfor give dig tips til, hvordan du skaber mere luft i din økonomi ved bl.a. at handle brugte studiebøger.  

 

Nyt semester, nye udgifter

Udgiften til studiebøger kan være meget forskelligt fra semester til semester, og det er derfor ikke altid muligt at planlægge sig ud af udgiften. Du har måske sparet 500kr sammen til studiebøger, fordi det kostede det sidste semester, men sandheden er, at det lige så godt kunne være dobbelt dette beløb i det nye semester. Derfor bør du i stedet fokusere på at finde flere af dine studiebøger i brugt stand, da det vil sænke prisen på bogen markant. Det kan du gøre ved at besøge facebooksider, hvor der kan være ældre studerende fra din uddannelse, som sælger ud af deres gamle bøger. Du kan også gøre det ved at besøge diverse bogbutikker på dit universitet, da rigtig mange af dem har en afdeling dedikeret til videresalg af brugte studiebøger. Hvis man skal være helt ærlig, kan det også føles som spild at bruge 400 kroner på en statistikbog, som man ved, at man aldrig kommer til at åbne igen. Køb i stedet flere af dine studiebøger brugte, så du har lidt flere penge til dagligdagen eller de studiebøger, som du ved, at du vil glæde dig over i fremtiden.

 

Spar penge i hverdagen

Udover at man gør klogt i at købe sine studiebøger brugt, er der naturligvis et væld af andre gode tips, der kan give mere luft i SU-økonomien. Det kan fx være ved at lave madplan ud fra tilbudsaviser, købe sit tøj i genbrug eller gøre brug af alle de studietilbud, der garanteret er at finde i din by. Sæt dig ned sammen med dine bofæller og find på kreative idéer til, hvordan I kan sænke jeres fællesudgifter – det er en win-win for alle.