Få en opsparingskonto

13. jun 2017

Som studerende lever du langt hen af vejen et forholdsvis skrabet liv. Der er ikke råd til flere ferier om året, dyre gaver til kæresten og familiemedlemmer eller jævnlige restaurantbesøg. Derfor handler det ofte om at prioritere de penge, du måtte have i overskud, når de faste udgifter er dækket, og bøgerne til det næste semester er købt. Her kommer en opsparingskonto ind i billedet.

 

Lås dine penge inde

Har du penge i overskud, er det en rigtig god idé at sætte dem ind på en opsparingskonto, så du ikke kommer til at bruge pengene på en ekstra bytur eller andre ligegyldigheder. Står de overskydende penge på din lønkonto, er det rigtig nemt for dig at bruge dem. Hvis de derimod flyttes til en opsparingskonto, er de ’’låst inde’’, og du skal selv overføre dem tilbage til din lønkonto, hvis du står i byen og mangler penge til en sidst Gin & Tonic.

 

Frit valg på alle hylder

Pengene fra din opsparingskonto skal selvfølgelig bruges med omhu og på præcis det, du ønsker, det er hele pointen ved at ’’spærre sine penge inde’’. Når opsparingen er stor nok, eller når tiden er inde, kan du derfor helt frit vælge, hvad pengene skal bruges til. Det kan eksempelvis være en ferie eller en rigtig god gave til dig selv eller andre. Hvis ikke du opretter en opsparingskonto, kan det være, at ferien eller gaven slet ikke var blevet en realitet og bare blevet ved tanken.

 

En opsparingskonto er også tilfreds med en 50’er pr. måned

Du bestemmer selv, hvor mange penge der skal gå til din opsparing. Derfor kan en 50’er være ligeså god at overføre hver måned som 100 kr.