Indkøbslisten

14. mar 2017

Sådan laver du en overskuelig indkøbsliste

Nogen vil sige, at det træner hukommelsen at handle uden en indkøbsliste, men hvis du vil være sikker på at huske det hele, så er det en god idé at lave en indkøbsliste. Den klassiske metode er at skrive den på et stykke papir, men du kan også bruge en app. Der er fordele og ulemper ved begge metoder, og her kan du blive klogere på, hvordan du laver den mest overskuelige indkøbsliste.

 

Skriv en liste på papir

Det er lidt old-school, men med en liste på papir kan du organisere din indkøbstur efter, hvornår du møder varerne i butikken. Det kan du ikke på en app, og derfor er listen på papir mere effektiv, fordi du kan tage varerne på din planlagte tur rundt i butikken.

Det lyder måske svært, men hvis du tænker dig om, så kender du nok dit lokale supermarked ret godt og ved, hvor du finder varerne. Start med at finde ud af, hvad du skal lave og organiser varerne efterfølgende efter, hvornår du møder dem i butikken.

Hvis grøntsagerne står først, så skriver du dem øverst på listen og fortsætter derefter med den næste varegruppe, du møder. Er der nogle varer, som du er i tvivl om, hvor står kan du skrive dem i en anden række, så du også husker dem.

 

Brug en app

Der findes flere forskellige apps til at lave indkøbslister, og de er meget bedre end at vælge en to-do-liste på telefonen. Med en app specielt til indkøbslister kan du nemlig tilføje madvarens kategori (grønt, mejeri, kød) og det antal, du skal købe. Det gør det meget lettere at bevare overblikket, når du handler end en lang to-do-liste med 30 punkter, du skal tjekke af. Der findes mange forskellige apps til formålet, og der kommer hele tiden nye til, så prøv dig frem og find den, du bedst kan lide. Her er 3 forslag til en app:

 

OurGroceries

Fordelen ved OurGroceries er, at du kan dele den med din kæreste, så I har en fælles indkøbsliste. Det er jo rigtig smart i stedet for at skulle sms’e frem og tilbage med, hvad der mangler. App’en er på engelsk, men så snart du har brugt madvarerne en gang, så husker den det til næste gang. Du kan også lægge madvarerne ind i kategorier, og når du har gjort det, så fungerer den super godt. Den fås til både Android og iPhone og findes i en gratis og betalingsudgave.

 

Shopping List Free (Grocery List)

Denne app er ret nem at gå til og fungerer på samme måde som OurGroceries. App’en er på engelsk, men når du har skrevet det danske navn ind og tilføjet kategori, så bliver det husket. Det er derfor en god ide at bruge lidt tid på den i starten for at gøre det nemmere på sigt.

Du kan tilføje antal til varerne og se dine senest brugte varer. Den er et godt alternativ til OurGroceries, hvis du ikke skal dele indkøbslisten med nogen. Når du har tjekket et punkt af på listen, så kan du bede app’en om at slette de markerede varer, så du hele tiden har et overblik over, hvor mange varer du mangler at finde.

 

Supermarkedernes app

Handler du kun efter tilbudsavisen, så brug app’en fra dit supermarked. Her kan du se tilbudsavisen og trykke på de varer, som du skal bruge. Det er derfor rigtig nemt at lave en liste. Når du har trykket på varen, kan du også se tilbuddet, og app’en sørger automatisk for, at varerne er sorteret, så du ikke skal vælge kategorier selv.

 

Undgå impulskøb

Uanset hvilken model du vælger, så er indkøbslister en god ting at have med, når du handler. Når du laver listen har du tjekket, hvad du har derhjemme, og derfor køber du ikke noget, som du allerede har. Derudover mindsker du risikoen for impulskøb, hvis du holder dig til indkøbslisten.