Lav ledighed blandt IT-uddannede efter endt uddannelse

23. apr 2020

Dette indlæg er sponsoreret.

Stor efterspørgsel på IT-konsulenter

I dag betyder IT langt mere end det har gjort tidligere, og størstedelen af alle virksomheder er også dybt afhængige af IT og har behov for, at det fungerer optimalt og kører lige efter planen. Derfor har de brug for IT uddannede, som en del af deres virksomhed, men det er der efterhånden mange der har. 

Dette mærkes på både universiteter og Erhvervs Akademier i Danmark, som oplever, at efterspørgslen på de IT-uddannede er ekstrem høj. Der er meget lav ledighed, og mange får endda sikret sig et job lang tid inden, at de overhovedet sidder med deres eksamensbevis i hånden og har færdiggjort deres uddannelse.

 

Headhuntere leder efter de hurtige penge i IT branchen

Headhuntere har fået øjnene op for, at der er mange penge at tjene i IT-branchen, og arbejdskraften findes heller ikke i overflod. Faktisk er det lige nu sådan, at der i Danmark er alt for lidt unge, der er ved at tage en IT-uddannelse, og det forudses, at der i fremtiden vil komme en ekstrem mangel på denne form for arbejdskraft.

Der er lige nu en stor efterspørgsel på IT-konsulenter, og personer med en stor viden inden for faget eller unge studerende, som er i gang med en IT-uddannelse, bliver mere og mere vant til at blive kontaktet af headhuntere. Headhuntere har nemlig fået øje for, at der er mange penge i IT-branchen, og at man kan lave hurtige penge og gode forretninger, hvis man er en af dem, der er tidligt ude – og man skal virkelig skal være tidligt ude, for efterspørgslen og manglen på kandidater bliver ikke mindre lige foreløbig.

 

Danmark kommer til at mangle 10.000 ingeniører og naturvidenskabelige kandidater i 2025

Det er blevet offentliggjort, at der i 2025 vil komme til at mangle mere end 10.000 ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, herunder dataloger og andre typer af IT-uddannede. Regeringen prøver at komme problemet til livs, men på trods af en indsats og skridt i den rigtige retning, står det stadigvæk galt til.

Eksperter advarer om, at det i fremtiden ikke kun vil gå ud over virksomhederne, at det er svært at få fat i IT-konsulenter og andre med en uddannelse inden for IT. De forudser, at det simpelthen ville komme til at gå ud over den samlede vækst. Derudover vil det gøre det langt sværere for Danmark at vedligeholde den cyberoprustning, som er påbegyndt i især sundhedssektoren og energiforsyningen, hvor IT allerede spiller en vigtig rolle og hele tiden kommer til at betyde mere og mere.