Slip for boligræset

14. jan 2019

Boligforening kan sikre dig en fremtidsbolig  

Det kan være både svært og dyrt at finde en lejebolig, især når man snakker om byer som Aarhus og København – og i sommerhalvåret kan det være næsten umuligt. Om sommeren strømmer unge mennesker ofte til storbyerne inden studiestart. Dermed kan man være uheldig og ende med en bolig, der enten er for dyr, geografisk dårligt placeret eller blot ikke opfylder de krav, man havde til at begynde med. Her kan et medlemskab i en boligforening være løsningen, som kan sikre dig et sted at bo. Læs med her, og bliv klogere på hvordan du får fingrene i drømmelejeboligen.

 

Trin 1: Bestem geografien

Hvis du skal til at studere og er i tvivl om, hvilken by du gerne vil studere i, behøver du ikke tøve. Hvis du er i tvivl, fordi du har søgt uddannelse i flere byer, kan du sagtens tilmelde dig flere boligforeninger. Selvom det eventuelt vil være en større udgift i øjeblikket, vil du spare penge på lang sigt. Nogle venter til august, hvor de har fået svar på, om de er kommet ind på den uddannelse, de har søgt, men her kan man blive ret presset, da de fleste studier har studiestart i slutningen af august. 

 

Trin 2: Meld dig ind i boligforeninger

Det næste step er, at du skal melde dig ind i en boligforening, som faktisk er noget af det letteste. De fleste boligforeninger har en hjemmeside, hvor man udfylder en formular og efterfølgende er medlem. Dette er eksempelvis tilfældet hos Aars Boligforening, hvor man enten efterfølgende får et girokort årligt.

 

Trin 3: Hold dit medlemskab aktivt

Dette er næsten det vigtigste trin, fordi et medlemskab er ikke meget værd, hvis det ikke er aktivt. Hvis man gerne vil stå i toppen på ventelisterne, skal man optjene anciennitet. Måden, hvorpå man gør dette, er oftest at skulle søge lejeboliger med et vist interval. Det kan eksempelvis være, at du hver måned skal logge ind på din konto og angive, at du stadig er aktivt boligsøgende. Om dit medlemskab er aktivt eller i bero har betydning for, hvornår du vil blive tilbudt en lejebolig. Derfor er det vigtigt at melde sig ind tidligt og optjene så meget anciennitet som muligt, så du kan blive tilbudt de bedste og billigste lejeboliger.