Dét kan psykometri gøre for dig

18. apr 2018

Hvad gør jeg, hvis jeg er i tvivl?

At være i tvivl om studievalg eller valg af erhverv, arbejdsplads eller personale, er noget, som de fleste vil opleve på det ene eller det andet tidspunkt i deres liv. Det kan være svært at komme videre fra en sådan situation, men med det såkaldte ’psykometri’, måles individuelle egenskaber således, at du ikke blot bliver mere bevidst om, hvor dine styrker og svagheder ligger – du vil samtidig kunne føle dig mere sikker i dine valg.

 

Hvad er psykometri?

Psykometri er en betegnelse for ’at måle psyken’, og konceptet bruges til at måle en persons egenskaber som f.eks. generel intelligens, mentale evner og personlighed. Målingen af disse munder ud i en vurdering af, hvordan man som person er, agerer og indgår i dybere og større sammenhænge, og dette vil om ikke andet kunne fortælle noget om, hvordan man i fremtiden vil klare sig gennem livets op- og nedture.

 

Der er ikke noget, som er rigtigt og forkert

I en psykometrisk test er der mange forskellige svar, og det betyder også, at du ikke behøver være nervøs for, om testen viser et godt resultat. Du kan koncentrere dig fuldstændig om dig selv, og især dette er noget, som for mange vil være positivt i forhold til at skulle træffe valg. Verden opleves mere og mere hektisk, og der er ikke altid tid eller overskud til at udarbejde en grundig selvforståelse. En travlere hverdag betyder derfor også, at mange vil komme til at træffe forkerte og forhastede valg, fordi deres kendskab til egne evner ikke er optimalt. Netop fokusset på egne evner og valg som passer hertil, er det, som psykometri kan hjælpe med. Psykometri giver f.eks. et bedre kendskab til stærke og svage sider, som kan pege på hvilke områder, man kan satse på, og hvilke man kan arbejde med at opdyrke.

 

Hjælp til at træffe det rette valg

Hvis du står overfor at skulle træffe et valg om f.eks. karriere eller studie, kan psykometri være en god hjælp til, at du får bedre forudsætninger for at træffe det valg, som vil være bedst for dig, da din personlighed, dine evner og din intelligens er altafgørende for, hvordan du f.eks. samarbejder med andre eller lærer bedst. At træffe det rigtige valg er altid svært, og du kan aldrig være sikker på, at det valg, som du træffer, er det, som i fremtiden vil vise sig at passe bedst til dig, men med psykometri kommer du et skridt tættere på.

 

Psykometri i virksomheder

At skulle ansætte en ny medarbejder eller ombryde personalegrupper sker tit under forhastede forhold, fordi man som virksomhed altid ønsker at arbejde så effektivt som muligt. Det kan dog vise sig at være ekstremt negativ i den lange ende, og et fokus på psykometriske principper, vil i mange virksomheder kunne bekvemmeliggøre personaleudvælgelse. Hvis du som studerende allerede fra start har et kendskab til psykometri, vil du f.eks. til en jobsamtale kunne præsentere generel selvforståelse, og det vil gøre det lettere for en virksomhed at vide, om du passer ind eller ej. Ser man sagen fra den anden side, vil det samtidig være en stor fordel for en virksomhed at stifte bekendtskab med en person, som har kendskab til psykometri, da dette i høj grad vil kunne bidrage positivt til både administration, samarbejde og ledelse.

 

Tag verden med storm!

Efter at have læst denne artikel, ved du noget om psykometri, og selvom det hænger sammen med psykolog, som ofte forbindes med noget negativt, et det tydeligt, at psykometri bringer mange positive ting med sig, som kun vil være en fordel for dig. I Valby nær København ligger Fróði Debes Psykologpraksis, og her arbejdes meget med psykometri. Du kan læse om konceptet på hjemmesiden og også booke en tid til en konsultation. Lad psykometri hjælpe dig med at tage verden med storm!