Bo alene eller med andre

02. maj 2018

Skal du snart flytte hjemmefra? Eller bare flytte til en ny by for at læse videre? Eller noget helt tredje. Så overvejer du måske, om det mest er dig at bo alene, eller at bo sammen med én eller flere andre. Her på Bedrestudieliv er vi flere, der selv har stået med samme overvejelse, inden vi begyndte at læse, så her får du nu vores bedste råd.

 

Hvis du ikke helt ved, om du helst vil bo alene eller sammen med andre, kan du stille dig selv følgende spørgsmål:

 

Hvor mange kender jeg i min kommende studieby?

Dette kan være et godt spørgsmål at stille dig selv fordi, du har formentlig et vist socialt behov, du skal have udfyldt.

Har du en masse gode venner og en masse bekendte, der også skal flytte til den by, du skal flytte til, kan du sikkert sagtens få et godt socialliv, selvom du bor alene. (Og så kan du jo holde buksefri søndag eller synge i badet, hvis du har lyst til det). Måske kommer du også til at starte til en hobby, for eksempel en sport eller frivilligt arbejde og lærer nogen at kende på den måde.

 

Fordelene ved en roomie

Når det så er sagt, kan det også være rigtig hyggeligt at have en roomie. Der er altid nogen lige i nærheden, som du kan lave noget hyggeligt sammen med, og hvis i er lidt large og afslappede, behøver i hverken banke på hos naboen eller gå ned i Brugsen, hvis en af jer mangler sukker eller shampoo – for måske roomien har noget, man kan låne (hvis man spørger pænt).

 

Hvor gode venner er vi?

Man kan godt, rundt omkring, høre historier om rigtig gode venner der er flyttet sammen, og ikke var så gode venner, da de flyttede fra hinanden igen. Samme slags historier kan man også høre om nogen, der blot betragtede hinanden som bekendte dengang, de flyttede sammen. Men pointen her er måske, at du skal overveje, om du er villig til at risikere dit venskab med din ven eller veninde? Det kan sagtens være, det går rigtig godt – men der er en risiko for, at det ikke gør. Således kan der også være noget, der taler for at vælge en roomie, som ikke er en af dine allerbedste venner, men som du plejer at have det godt med. Så har du lidt en tryghed ved at kende personen i forvejen, men hvis det går dårligt, har du ikke mistet forholdet til en af dine bedste venner eller veninder.

Hvis du ikke kender en, du kan flytte sammen med, er der også mange derude, der leder efter en roomie, de ikke kender. Selvom det måske ofte er boligmangel, der gør, at man vælger at flytte ind hos en, man ikke kender, ved man jo alligevel aldrig, om der vil blomstre et dejligt venskab ud af det.

Nogle vælger også at gå ”all in” på roomies, og flytte ind i et kollektiv. Hvis du ikke kender nogen, der bor på den måde, leder ordet kollektiv måske dine tanker tilbage til 70’erne, hippier og bollerum. Men der findes faktisk en del ganske almindelige unge mennesker, som bor i kollektiv, simpelthen fordi de godt kan lide at have andre sociale mennesker omkring sig.

God boligjagt!