Lækker fest på budget

29. jun 2018

Fest igennem til en lav pris – og hav det fantastisk samtidig

Som unge mennesker mødes vi i dag ofte over en øl eller to, og stod det til os, kunne det nemt ende i en god fest hver gang, men det kan være svært at finde plads i budgettet til at holde en egentlig fest for f.eks. studiekammerater eller kollegaer. Det er dog ikke umuligt at holde en fed fest, selvom man er på budget, og derfor får du her 5 gode råd, så du ikke behøver gå på kompromis med en oplagt mulighed for et udvidet netværk og en fantastisk social stemning.

 

#1 Tag forbi Tiger

Vil du gerne holde en temafest, eller ønsker du bare at finde noget lækkert pynt til din lejlighed, som kan spæde feststemningen ekstra op, kan du bestemt overveje at tage forbi Flying Tiger Of Copenhagen. Med butikker i hele Danmark, kan du nemt finde frem til din nærmeste, og her kan du få alt til din fest til billige priser! Paptallerkner, plastik krus, bordpynt, hatte og briller er bare få af de ting, som er en fast del af Tigers sjove sortiment. Du kan også købe billige og sjove snacks, og der er meget at spare på alle tingene her iht. et almindeligt supermarked eller en større festarrangør eller festbutik.

 

#2 Bor du tæt på grænsen?

En fest for unge danskere indeholder ofte altid alkoholiske drikke. Det er netop her, at de mange penge, som man ofte bruger på at holde en fest, falder, og derfor kan det også være her, at der er flest penge og spare. Bor du tæt på grænsen til Tyskland, er det altid en oplagt mulighed at tage dertil og handle alkohol, sodavand og andet drikkelse, hvis du har adgang til en bil eller lignende. Lav en tur ud af det, tag et par venner med og hav en lille forfest i bilen på vej derned. Det kan dog også være en god idé at holde øje med tilbudsaviser og planlægge en god rute til de steder, hvor netop det alkohol, som du skal bruge, er billigst.

 

#3 Hjemmelavet mad uden spild

Skal der serveres mad til din fest, kan det blive en dyr omgang at bestille det udefra alt efter hvor mange, I bliver, og derfor kan du overveje, om det bedre kan betale sig rent økonomisk at gå i gang med at lave maden selv. Det kræver selvfølgelig, at du har plads og kompetencer til at gøre det, men resultatet bliver ofte mere, som du ønsker, fordi du kan lave maden lige præcis, som du ønsker. Check tilbudsaviser og køb ind til f.eks. lækker tapas uden at købe for meget – på den måde hjælper du også til at undgå madspild. Det kan også betale sig, at kigge efter gode tilbud hos cafeerne. Kejserindens Gryder i København har et helt skræddersyget tilbud til studerende. 

 

#4 Vær din egen DJ

En fest er intet uden musik, og til mange store fester og festivaler er det ofte professionelle DJ’s, som står for musikken. Det er dog slet ikke nødvendigt med de muligheder for at lave playlister, som vi har i dag. Har du en god højtaler, eller kan sådan en skaffes, kan du nemt med din computer og f.eks. Youtube eller Spotify gennem et kabel spille lige præcis det musik, som du mener sætter festen helt i gang. En oplagt mulighed for at spare penge og samtidig tilfredsstille både dine og gæsternes ønsker til musik.

 

#5 Genbrug, lån og tilbud

Det er altid en god idé at planlægge en fest i god tid, så du har mulighed for at slå til, når supermarkeder osv. har tilbud på de varer, som du skal bruge. At planlægge i god tid giver samtidig muligheden for at spørge venner og bekendte til låns om f.eks. højtaler, borde eller stole, så der spares penge på at leje dette hos et firma. Husk desuden at tænk på, at det kan være en stor fordel at købe festting, som kan genbruges, så du på et andet tidspunkt kan spare penge på at holde endnu en fest.