Saml studievenner og snup en billig rejse til Kroatien

06. apr 2020

Dette indhold er sponsoreret.

Hvis du længdes efter et break fra studiebøger og langhårede eksamener, kan vi varmt anbefale dig at tage dine allerbedste studiekammerater under armen og rejs ud i verden. Når man studerer, kan det hurtigt blive trættende kun at opholde sig i dansk farvand. Verdenen venter på jer derude – og det samme gør et væld af mindeværdige og skønne oplevelser!

Ja, vi ved godt, at studerende ikke boltrer sig i penge. Derfor vil vi heller ikke anbefale en overdådig rejse, som ingen studerende har råd til. Nej, vi vil anbefale jer at rejse til Kroatien. Mange overser den europæiske perle, men det er faktisk både en billig og utrolig smuk destination.

Tag på billig rejse til Kroatien og spar penge til flere studierelateret udgifter. Få det bedste af begge verdener, hvor I hverken skal undvære rejser under studietiden, men heller ikke leve af havregryn og pasta med ketchup i flere måneder for at få råd til at rejse.

Læs videre og forbered jer godt på jeres næste rejse og få et bedre studieliv.

 

Det skal du have styr på inden rejsen

Vi vil klart anbefale, at du rejser på tidspunkter, der selvfølgelig passer godt ind i skolekalenderen. Nogle gange kan man være heldig at have fri i flere dage i streg på tidspunkter, hvor andre normalt ikke holder ferie. Udenfor helligdage og skoleferier er der mange billige afgange til Kroatien. I september og oktober vil du kunne opleve temperaturer op til 22 grader.

Når man rejser uden for de populære feriedage, kan du få en rejse, der er meget SU-venlig. Næste skridt er at få styr på pas, penge og andre vigtige rejsedokumenter. Sørg for ikke at spare rejseforsikringen væk og at spare penge på at veksle valuta hjemmefra. Skal du veksle til Kroatiske Kuna, kan der være ventetid ved banken – så hvorfor ikke allerede nu undersøge det?

Der er et stort gebyr på hæveattraktioner, når du rejser udenlands. De penge vil man hellere spare eller bruge på at se landets perler og attraktioner eller spise et autentisk, lokalt måltid. Kroaterne er venlige folk, der gerne deler ud af deres landshistorie og kultur. Indbyggerne i landet taler kroatisk, så hvis I er heldige, kommer I hjem med nogle kroatiske gloser. Med sine 56.594 km2 og 4,5 mio. indbyggere er der masser at gå på opdagelse i landet.

 

Find ud af, hvilken form for ferie du foretrækker

Kroatien indbyder til det hele; aktiv ferie, strandferie og kulturel ferie! De mest populære steder i Kroatien er helt sikkert byen Dubrovnik og halvøen Istrien. De to steder er med garanti også noget af det smukkeste, du kan opleve. Her er det oplagt at få naturen og kulturen under huden med en aktiv ferie!

Har I brug for at slippe alle tanker om studiestress, karakterræs eller måske dårlige undervisere – så book jeres overnatning tæt på stranden Banje. Banje er en stenstrand, hvor man får en overvældende panoramaudsigt over byens ældre bydel. Vandet er utrolig klart og rent, så her har I de bedste forudsætninger for en strandferie lige efter jeres ønsker. I kan både dykke, gå lange ture langs stranden eller blot nyde solens varme stråler.

Til de kulturelle er der mange interessante byer, der bærer på spændende historie. Besøg f.eks. Split, som er spækket med seværdigheder for de historieinteresserede. Der er både flotte katedraler, paladser og templer at se. Få den kroatiske kultur under huden ved at besøge fiskemarkedet i Marmontova i Split, hvor der er friske lækkerier i lange baner. Her kan I også smage på de lokale delikatesser.

 

3 nemme måder at rejse rundt i Kroatien på

Det kræver ikke meget at leve livet under sin studietid – især ikke med en billig rejse. I kan både rejse med:

  • Fly: Book uden for de populære feriedatoer og find flyrejser, der (næsten) er billigere end togrejserne i Danmark.
  • Kør-selv-ferie: Lej en bil og få en masse hyggelige timer ud af turen mod det varme vejr.
  • Bus: Med en busrejse til Kroatien får I (måske) den billigste transportform – og her skal I hverken bekymre jer om at huske førstehjælpskittet eller reservehjulet.

Vi ønsker jer i hvert fald god fornøjelse med at booke en billig studierejse.