Benyt studierabatten hos tandlægen

20. maj 2022

Kan studerende få økonomisk hjælp til tandlægen?

Som studerende har du nok ikke de allerdybeste lommer, og et tandlægebesøg kan derfor trække tænder ud rent økonomisk. Men sådan behøver det heldigvis ikke at være. Flere og flere tandlæger tilbyder nemlig studierabatter. Rabatprocenten varierer alt efter, hvilken type undersøgelse og behandling, du behøver. En studierabat vil typisk indbefatte alle behandlinger, som ikke er sat til en fast pris. Det drejer sig for eksempel om standardeftersyn, tandrensning, implantater, kroner og broer. For at få studierabat hos din tandlæge skal du fremvise et gyldigt studiekort. Du vil minimum kunne spare 10% på dit tandlægebesøg, men nogle tandlæger giver hele 25%.

 

Hvad er tandlægeskræk?

Termen, tandlægeskræk, dækker over en fobi og angst overfor tandlægebesøget. Hvis du er ramt af tandlægeskræk, vil du typisk opleve klassiske angstsymptomer, når du skal sætte dig i tandlægestolen. Det kan eksempelvis være hjertebanken, svedige håndflader, tørhed i munden og rystelser i kroppen. Frygten er ofte bundet op på en bekymring for at opleve smerter i forbindelse med behandlingen.

 

Sådan overvinder du din tandlægeskræk

Det første skridt i overvindelse af din tandlægeskræk er, at du taler med din tandlæge om det. Vedkommende har oplevet det mange gange før og har helt sikkert en masse gode råd. Når din tandlæge er bevidst om din angst, kan vedkommende tage de rette hensyn, så det hele bliver lidt nemmere for dig. Din tandlæge kan for eksempel give dig en smertefri behandling, hvis det er frygten for ubehag, der starter angsten.

 

Det er desuden en god idé, at du møder udhvilet op hos tandlægen. Du kan medbringe en god ven til moralsk støtte og sætte noget musik i ørerne om nødvendigt.