Rejs nu

08. jan 2019

Sådan kan du tage ud og opleve verden, mens du er studerende

Som studerende fylder bøger og eksamener en stor del af hverdagen – og som oftest også en stor del af ferierne. Du behøver dog ikke at være fastlåst i Danmark under hele dit uddannelsesforløb, bare fordi du er på SU. Der er nemlig rig mulighed for at tage på eventyr i verden, selvom du er studerende. Og mulighederne er faktisk mange, hvis du kan holde styr på budget, planlægning og opsparing. Her kommer en guide med tips til, hvordan du kan få råd til at se nye destinationer, selvom du er studerende.

 

  1. Hjemmefra: Hvordan du kan få råd til at spare op
    Det lyder måske meget lige til, men hvis du lægger et budget, så er det meget nemmere at få sparet penge op. Hvis du f.eks. kan spare bare 50 kr. på din forsikring eller mobilregning, er der allerede mange flere penge at gøre godt med. Derfor er det anbefalelsesværdigt, at man lige tager sig tiden til at budgettere sin økonomi, så man ikke smider unødigt mange penge efter noget, som man kan få billigere et andet sted.
  1. Inden rejsen: Hvordan du kan få den billigste rejse
    I denne proces er planlægningen alfa og omega, fordi det er denne, som i sidste ende gør, at du får de billigste flybilletter. Her kan det være en god idé at undersøge, om du kan få studierabat, da dette nemlig nogle gange er tilfældet. Så kommer din status som studerende også dig til fordel. Derudover kan du spare mange penge blot ved at mellemlande i et andet land. Og det behøver slet ikke være så træls, som det lyder. Hvis du blot integrerer mellemlandingen i din rejse, så kan du se det som en udvidelse af din rejse, hvor du får mulighed for at se flere lande. 
  1. Under rejsen: Hvordan du lever billigst muligt
    Der er forskellige destinationer, der generelt er billige at besøge, fordi priserne er meget lave. Populære destinationer som Budapest eller Thailand er forholdsvis billige at opholde sig i. Her kan man komme afsted med at leve rigtig billigt, hvis man vælger de dyre luksushoteller fra og prøver at leve som de lokale. Dette vil også give dig en helt speciel rejseoplevelse.

 

Rejs nu mens du studerer

Et alternativ til dyre flyrejser er bussen. Du finder mange busture til hele Europa. Det er nemt og bekvemt. Et af de mange rejseselskaber som er socialiseret i busrejser er Panter Rejser. De har transporteret kunder i mange år og kender vigtigheden af tryghed og sikkerhed ved sådan en tur.

Der er ikke nogen grund til at vente med at se verden, smage på de forskellige køkkener og møde andre spændende kulturer. Udse dig et mål og planlæg din økonomi efter det. Så vil du formentligt blive overrasket over, hvor mange muligheder der er for studerende.