Sådan holder du bryllup på budget

18. okt 2017

Du kan sagtens holde et fantastisk bryllup, selvom I ikke har en million stående på kontoen.

Designerbrudekjole, treretters menu, overdådige festlokaler og bryllupskage. Tager tanken om et bryllup også helt pusten fra dig økonomisk?

Det kan være en rigtig dyr fornøjelse at holde et bryllup. Men hvis du drømmer om at blive gift med din kæreste, og hvis I ikke har det store, økonomiske råderum at holde fest for, så er der masser af muligheder for at holde en fantastisk fest alligevel.

Måske er I stadig studerende, i begyndelsen af jeres karriere uden opsparing, eller også har I blot ikke lyst til at brænde alle jeres penge af på en stor fest. Vi har her samlet de bedste råd til, hvordan I kan holde bryllup på buget.

 

Hold et sammenskudsgilde

I kan frabede jer gaver og i stedet bede jeres gæster om hver at tage en ret med. På den måde sparer i udgiften til cateringfirmaet, og de fleste tætte venner og familiemedlemmer vil synes, det er rigtig hyggeligt at gå og forberede den perfekte ret til festen. Det gør jeres bryllup intimt og hyggeligt, og alle vil føle sig som en særlig del af jeres bryllup.

 

Find din brudekjole på udsalg

Bryllupsmoden er i den grad domineret af tidens trends. Hver sæson er det noget nyt, de vordende brude efterspørger, når de er på jagt efter den perfekte kjole. Men hvis du ikke er typen, der nødvendigvis har behov for at det sidste nye design på, så kan der være mange penge at spare ved at anskaffe sig en kjole fra sidste eller forrige sæson. Hos populære brudebutikker som for eksempel Bride Fashion kan du finde kjoler på udsalg fra sidste sæson. Og du går bestemt ikke på kompromis med kvaliteten af den årsag. Brudekjolerne er super flotte og elegante, selvom de er fra sidste sæson.

 

Hold gæstelisten nede

Det kan være rigtig svært at minimere gæstelisten. Du har garanteret lyst til at invitere gud og hvermand, og det er helt forståeligt – men hvis du vil holde omkostningerne nede, så er det en god idé at være hård, når det kommer til, hvem du inviterer. Her er nogle gode huskeregler:

Undlad at invitere arbejdskollegaer

Frabed jer børn – de kan sagtens blive passet

Dine singlevenner behøver ikke en plus-én – de kan sagtens hygge sig alligevel

Undlad at invitere bekendte, som I ikke har haft kontakt med i løbet af det sidste år

Hvis du holder dig til ovenstående regler, så er du godt på vej til kun at invitere de mennesker, som det reelt betyder noget for dig at have med til brylluppet.

 

Brug dit netværk

Der kan være mange penge at spare, hvis du bruger dit netværk til at hjælpe dig med dagen. Måske har du enten en kok, DJ eller tjener gemt i dit netværk, som vil hjælpe dig til en billigere penge, end hvis du skulle hyre hjælpen udefra.

Teenagere vil sikkert gerne tjene nogle lommepenge ved at hjælpe med at servere, og hvis en i din familie er ekstra god til at lave mad, kan du også spørge om hjælp til det.