Kend de rigtige steder i KBH

16. mar 2017

København er en stor og mangfoldig by, og det betyder, at der findes restauranter og madsteder for enhver smag. Der er både de dyre gourmetrestauranter med Michelin-stjerner til dig med den store pengepung, men hvis du er studerende, og derfor med høj sandsynlighed ikke har det store rådighedsbeløb, findes der også masser af tilbud til dig. Det gælder bare om at kende de rigtige steder, og det kan vi heldigvis hjælpe dig med.

  1. Gourmetsnask

Når tømmermændene efter de mange øl i fredagsbaren skal kureres, er burgere tit mange personers go-to favorit. I København kan du faktisk få verdens bedste burgere. På den forholdsvist nyåbnede Gasoline Grill i Indre By (Landegreven 10) kan du få ægte, amerikanske burgere, der er kåret som verdens bedste af det amerikanske medie Bloomberg. De koster 75 kroner stykket, men så får du også råvarer af høj kvalitet og økologisk kød.

 

  1. Snask for vegetarer

Selvom man har fravalgt kødet, kan lysten til junkfood stadig melde sig, og det er bare ikke altid særlig fedt kun at spise salat. I København kan du flere steder finde den svenske burgerkæde Max Burgers, som udover at servere de klassiske hamburgere også har lækre burgere på menukortet helt uden kød. Her kan du for eksempel få lækker halloumi eller bønnebøffer mellem burgerbollen i stedet, og de koster ikke mere end en flad 50’er.

 

  1. Nørrebros bedste kebab

Nørrebro er et sandt slaraffenland af kebabsteder, men det er ikke alle, der er lige gode. Vi taler af erfaring. Heldigvis har Nørrebro Lokaludvalg har siden 2013 afholdt en årlig konkurrence om, hvem der laver den bedste shawarma, så du ikke behøver at vælge i blinde. To år i træk har Kösem på Nørrebrogade løbet med prisen, og det er ikke uden grund. Menuen i restauranten sammensættes altid efter tyrkiske traditioner og laves altid af nyindkøbte og friske råvarer, og du kan få en menu med kebab, pomfritter og sodavand for bare 65 kroner.

 

  1. Skraldning de luxe

Med appen ”Too Good To Go” kan du købe det mad, som restauranter, madbutikker og caféer ikke har fået solgt i løbet af dagen og ellers står til at smide ud. Det er din bedste ven som studerende, fordi du kan få lækker mad for helt ned til 20 kroner – og samtidig er du med til at reducere madspild. Måske har du sukket efter de lækre bagerier hos Meyer’s Bageri, men synes ikke lige, du har så mange penge at kaste efter et rugbrød eller nogle kanelsnegle? Med appen kan du få fat i dem for en slik efter lukketid.

 

  1. Lækker asiatisk mad for alle

Hvis du er til det asiatiske køkken, så skal du helt sikkert besøge Ramen to Biiru på Griffenfeldsgade på Nørrebro, der er en autentisk, japansk nudel-joint startet af ølbryggeren Mikkeller. Her kan du få lækre ramen-supper til omkring 90 kroner. Skal det være billigere end det, så smut forbi Wagamama, der har butikker på både Frederiksberg og ved Tivoli. Her kan du få 25 procent studierabat på deres lækre, asiatiske retter alle hverdage mellem 12 og 17.

 

  1. Køb billigt ind og red verden

I København kan du finde madbutikken Wefood på Amager og Nørrebro, som sælger andensorteringsvarer til rabatpriser. Det vil sige varer, som ikke er gode nok til hylderne i supermarkedet, og som ellers bare ville ryge i skraldespanden. Det kan være fordi varen er blevet produceret i for store mængder, er for tæt på udløbsdato eller fordi emballagen er i stykker. Varerne bliver solgt 30 – 50 % billigere end i de normale supermarkeder, og overskuddet går til verdens fattigste.

 

  1. Studenternes salatfavorit

Salatkæden Chilimili er en ægte studiefavorit. Her kan du få lækreste, sunde og velsmagende salater, som selv kan vælge mellem og få blandet i en bakke. Det bedste ved salatbaren er selvfølgelig, at de giver 20 % rabat til studerende, og du kan finde dem rundt omkring i hele byen.

 

  1. Byens bedste chevre chaud

Café Kreuzberg er en klassiker for alle københavnske studerende. Kældercaféen i hjertet af Indre By ved Københavns Byret er selv et sted, hvor vi har brugt mange, mange timer. Her kan du få (efter vores mening) byens bedste chevre chaud-salat og gode, hjemmelavede supper, og så er der studierabat på 10 procent.