Tag kørekort som studerende

30. sep 2019

Hvis du, som de fleste studerende, ikke har en bugnende bankkonto, så kan det føles som en lidt overambitiøs beslutning at tage kørelektioner. Men selvom prisen på kørekort er notorisk kendt for at trække tænder ud, så er det en rigtig god investering for fremtiden – især som ung studerende. For på trods af, at du måske i en periode bliver den, der trækker det korteste strå og skal agere den ædru chauffør til weekendens fester, så er der mange fordele ved at tage kørekortet i en tidlig alder.

 

Fleksibel effektivitet

For det første er de mange køre- og teorilektioner tidskrævende. De fleste studerende har en meget mere fleksibel hverdag end færdiguddannede danskere, som ofte både har fuldtidsjob og stiftet familie. Køretimer ligger nemlig ofte i dagstimerne, og en stor fordel ved fleksibiliteten i din arbejdsdag er, at du nemmere kan få flere timer bag rattet inden for en relativt kort periode, end hvis du kun var ledig efter kontortid. På den måde har du mulighed for at få kørekortet i hus hurtigere end ellers. 

 

Kør dig selv i stilling!

Mange arbejdsgivere ser det som en stor fordel, at du har kørekort. Som nyuddannet kan det være vanskeligt at finde en fed stilling på en arbejdsplads, som ligger lige rundt om hjørnet. Så sandsynligheden for at der kommer lidt transporttid i forbindelse med arbejdet, er stor. Bilen er både mere bekvem og fleksibel end mange af de andre transportalternativer. Dertil kommer, at selvom der er mange udgifter i at eje og købe en bil, så er der også mange fradragsmæssige gevinster, som er værd at sætte sig ind i. Slutteligt er der rigtig mange fritids- og studiejob, hvor der efterspørges ansøgere med kørekort.

 

Værd at vide inden du kontakter en køreskole

Inden du tager kørekort, er der også en række ting, som du skal være klar over. For ud over at du skal have den rette alder, så kræver kørekortet også, at du har bestået et førstehjælpskursus og kan fremvise en gyldig lægeerklæring. Dertil kommer undervisning i teori, praksis og på manøvrebane og køreteknisk anlæg. Hvis du er bosiddende på Sydfyn og leder efter en god køreskole, kan du fx undersøge Martins Køreskole nærmere. Der får du ikke kun en god pris på kørekort i Svendborg, men også undervisning der klæder dig på til mange års sikker og sjov færdsel bag rattet.

Virksomhed: Kørelærer Martin Nielsen