Reparer disse 5 ting uden automekanikeren

19. aug 2020

Dette indlæg er sponsoreret.

5 ting, du selv kan lave på bilen

Nogle reparationer af bilen kan være nemme at foretage på egen hånd. Mange skifter eksempelvis deres dæk selv med stor succes og sparer derfor mange penge på automekanikeren. Du kan finde rigtig meget inspiration på YouTube, hvor andre gør det selv-personer guider dig igennem processen.

Følg med her for at få mere at vide om 5 ting, du sagtens selv kan reparere på din bil.

 

 1. Udskift dine viskerblade
  Du kan med fordel udskifte dine viskerblade på egen hånd. Det kræver ikke professionelle fagmænd at påsætte nye viskere. Et godt råd til dig er at sørge for jævnligt at tørre bladene af med en fugtig klud. På den måde holder de længere, fordi de visker bedre uden skidt og snavs.

 

 1. Skift dine dæk
  Ønsker du bedre brændstofsøkonomi, kan det være en rigtig god idé at skifte bildækkene – og det kan du sagtens klare på egen hånd. Er du i tvivl om, hvordan du gør, kan du finde gode og udførlige guides på YouTube. Her finder du også guides til, hvordan du ved, om dine dæk har brug for at blive skiftet.

 

 1. Fyld væsker og olie på bilen
  Sørg for at tjekke dit oliestanden engang i mellem for at være sikker på, at du har olie på bilen. Er der ikke meget olie på bilen, kan du med fordel fylde mere på selv. Det samme gælder køler- og sprinklervæske.

 

 1. Udskiftning af lygter
  Er lygten gået, eller lyser den ikke optimalt? Så kan du nemt udskifte bilens lygter selv.

 

 1. Kontrol af ratslør
  Kontroller bilens ratslør ved at stille forhjulene, så de flugter med bilens længde. Drej på rattet for at se, om hjulene følger med. Gør de ikke det, er du nødsaget til at kontakte en lokal automekaniker.